Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Den faste samling: Let's Get Lost!

23. jan 2016 til 22. okt 2017

Kom og fortab dig i Kunstens samling.

Mere end 400 værker fra Kunstens righoldige samling af maleri, skulptur og papir bliver præsenteret på en helt ny måde. En stor, labyrintisk konstruktion danner baggrund for Kunstens internationale samling fra ca. 1920 til 1970.

 

Hér kan man gå på opdagelse i de mange hovedværker fra fx samlingen af Asger Jorn og den internationale Fluxus-kunst fra 1970’erne, der myldrer frem i den store labyrint. Man kan fare vild på afveje eller fortabe sig i forgreninger, som kunsten har skabt. Man kan selv tegne på væggene som CoBrA-kunstnerne, eller man kan bygge geometriske verdener som de såkaldte konstruktivister – eller slænge sig i sofaen og fordybe sig i film.

 

Der er ikke én vej, men mange. Der findes mange kunsthistorier, som man møder i labyrinten. Der er lånt et udvalg af hovedværker ind fra Louisiana, og en række nye, markante værker er købt til samlingen og vises for første gang.

 

Ud over labyrinten vil man i museets små udstillingssale møde kunst fra forskellige tider, der er sat sammen på nye måder. Hvad sker der, når Tal R møder Henry Heerup, eller når Vilhelm Lundstrøm møder Villy Ørskovs plasticskulpturer? En række rum dedikeret til forskellige temaer slår en frimodig stemning an, når Kunsten viser sine mange værker på kryds og tværs.