Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Farvens Kraft

15. jun 2018 til 30. dec 2018

Uden farve, ingen kunst. Helt så radikalt kan man nok ikke udtrykke det, men i hvert fald har farven altid spillet en væsentlig rolle for kunstens udvikling.

Fra tidernes morgen har mennesket gjort brug af farver enten for at udtrykke sig religiøst og symbolsk eller rent dekorativt, og udviklingen af farver har i sig selv udgjort et større videnskabeligt felt.

 

I denne præsentation fra Kunstens samling viser vi værker, der alle gør brug af farve som et bærende element. Mange af værkerne har helt forladt de genkendelige figurer og kommunikerer med farve alene. Lige fra Auguste Herbins farvestærke malerier fra 1930’erne til Poul Gernes’ farvestrålende værker fra 1960’erne.

 

Helt centralt står Gernes’ Formalfabetet fra 1966 bestående af enkle geometriske former hver bemalet med én enkelt farve. Poul Gernes’ værker er dekorative, enkle og kraftfulde. Han ønskede at kommunikere direkte via farve og form, og at gøre kunsten let tilgængelig for alle mennesker. Centralt for hans værker er brugen af simple, universelle former som cirklen og kvadratet samt brugen af klare farver.

 

Kunst inspirerer og kommunikerer på tværs af tid og sted. Derfor handler denne præsentation hverken om en særlig tid i historien eller et særligt sted i verdenen; men om farverne som påvirker os, vækker følelser og stemninger, og ændrer rummet omkring os.

 

God rejse ind i farverne og deres kraft.