Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

Kalender

Farvens Kraft

15. jun 2018 til 9. dec 2018

Uden farve, ingen kunst. Helt så radikalt kan man nok ikke udtrykke det, men i hvert fald har farven altid spillet en væsentlig rolle for kunstens udvikling. Fra tidernes morgen har mennesket gjort brug af farver enten for at udtrykke sig religiøst og symbolsk eller rent dekorativt, og udviklingen af farver har i sig selv udgjort et større videnskabeligt felt.

I denne præsentation fra Kunstens samling viser vi værker, der alle gør brug af farve som et bærende element. Lige fra Auguste Herbins farvestærke malerier fra 1930’erne, Poul Gernes’ farvestrålende værker fra 1960’erne til Tal R’s malerier og skulpturer fra de seneste år. Mange af værkerne har helt forladt de genkendelige figurer og kommunikerer med farve alene.

 

Kunst inspirerer og kommunikerer på tværs af tid og sted. Derfor handler denne præsentation hverken om en særlig tid i historien eller et særligt sted i verden. Der er kunstværker fra de seneste 100 år. Og der er kunstnere fra Danmark, Brasilien, Indien, Frankrig. Farvens kraft krydser grænser og forbinder sig på tværs. Og farverne påvirker os, vækker følelser og stemninger og ændrer rummet omkring os.

 

Farvens kraft vises uden skillevægge, så rummet for første gang i mange år ses i sin helhed. 

 

God rejse ind i farverne og deres kraft.