Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Hartmut Stockters oplevelsesmaskiner

12. jun 2019 til 11. aug 2019

Kom og prøv en række sjove kunstværker, som du selv kan gå på opdagelse i naturen med.

Sans og udforsk sammen med Kunsten Kreativitarium i Skulpturparken. Den dansk/tyske kunstner Hartmut Stockter har skabt en række fantasivækkende og interaktive kunstværker, som både store og små gæster kan opleve naturen igennem. 


Om udstillingen

I sommeren 2019 skaber Hartmut Stockter en række helt særlige natur-udforsknings-kunstværker til Kunstens skulpturpark. Under titlen Det Mobile Multisensorium præsenteres en værkstation i Kunstens skulpturpark, hvor du vil møde kunstværker, som vil inspirere dig i fællesskab med venner, familie, skoleklassen eller institutionen til nysgerrigt at udforske den natur, som omslutter museet og Skulpturparken. 

 

Fællesnævneren for Hartmut Stockters kunstværker er, at de med et lavmælt poetisk udtryk forener kunst, natur og menneske. Værkerne kan betegnes som oplevelsesmaskiner til naturen, som gennem nænsom udtænkt og ofte forfinet mekanik sætter dine sanser i gang og lader naturen fremstå poetisk, sanselig og nærværende. 

 

Om værkerne

Karakteristisk for Hartmut Stockters værker er, at de ligner noget fra en anden verden. Værker som Sommerfuglevægten (2019) eller Kikkertbazookaen (2019) leder let tankerne i retningen af tidligere tiders ekspeditioner til fremmede kulturer, hvor opdagelsesrejsende med Storm P.-lignende instrumenter udforskede ukendt natur og fremmedartede kulturer. Med Hartmut Stockters opfindsomme og humoristiske værker i hænderne kan du selv gå på opdagelsesrejse i museets skulpturpark og lade dig forføre – både mentalt og fysisk – til et finurligt univers for en stund, fri af hverdagen og forstyrrende elektronik. 

 

I Det Mobile Multisensorium kan du prøve at sammensætte dele til en kikkert-bazooka, hvorigennem du kan udforske den vildtvoksende natur lige på den anden side af den hvide mur, som omkranser Skulpturparken. Ifør dig også en flagermusehjelm og mærk, om du får nogle af flagermusens sanselige egenskaber – kan du eksempelvis høre det fugle- og flagermuseliv, der er i parken? Eller betragt sommerfuglevægten, når en smuk sommerfugl lander i den duftende plante på toppen – hvor meget mon en sommerfugl vejer?

 

Om Hartmut Stockter

Hartmut Stockter (f. 1973) er født i Tyskland, men bor og arbejder i dag fra Skibbroen i København. Han har udstillet sine værker i bl.a. Sverige, Skotland, Tyskland og USA. Han er uddannet fra Kunstakademiet i Braunschweig og har desuden været gæstestuderende på Eskimologi ved Københavns Universitet samt været i kunstnerresidens på Refugium Upernavik i Grønland (2002-2003). Hartmut Stockter har blandt andet udstillet på Kunsthal Charlottenborg, Aarhus Kunsthal, Overgaden – Institut for Samtidskunst og Viborg Kunsthal.  


Hartmut Stockters værkproduktion viser hans interesse for naturen og dens dyreliv, hvis farver, dufte, materialer og lyde han forsøger at indfange med sine oplevelsesværker. Fælles for værkerne er, at de med mere end et nyttigt formål tjener som inspiration for deres brugere til at se naturen på nye måder og gør os bevidste om vores sansning af den. 

 

Hartmut Stockters værker er ikke blot underholdende – de sætter også fokus på aktuelle bevægelser i den verden, vi lever sammen i lige nu. Temaer som genanvendelse, klimaforandringer, miljøbevidsthed er alle centrale i Stockters værker, lige som de sætter fokus på alle de små oplevelser og glæder, som naturen kan give.      

 

Læs mere om Hartmut Stockter på hans egen hjemmeside her.   

 

Workshops med børn 

Det Mobile Multisensorium er en del af Kunstens Kreativitariums parkprogram for børn og familier, som er realiseret med støtte fra Nordea-fonden. I parken kan børn og familier møde kunsten og naturen på nye og uventede måder med kroppen og alle sanserne.  

 

I forbindelse med åbningen af Det Mobile Multisensorium inviteres klasser (3.-10. klasse) til gratis workshops på Kunsten med Hartmut Stockter i museets skulpturpark. Her vil eleverne høre om og se, hvordan Hartmut Stockter har ladet sig inspirere af parkens omkringliggende natur og dyreliv. De bliver selv udfordret i at arbejde kreativt med naturen som afsæt, når de skal lave ”landskabsforfølgelsesbriller”.  
Hvis du vil høre mere om de workshops, der afholdes i forbindelse med udstillingen, kan du kontakte formidlingsudvikler, Anne Bay Noer, på tlf. 31 99 41 52 eller abno@kunsten.dk

 

Læs mere om Kreativitarium her

 

hartmut stockter