Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Imran Qureshi - Idea of Landscape

23. jan 2016 til 24. apr 2016

I den første udstilling efter Kunstens genåbning præsenterer museet en af Pakistans største samtidskunstnere.

Imran Qureshi (f. 1972) er en af Pakistans største samtidskunstnere, og udstillingen i Aalborg er kunstnerens første soloudstilling i Skandinavien.

 

Til udstillingen 'Idea of Landscape' på Kunsten skaber Imran Qureshi to stedspecifikke værker; et stort maleri og et flere meter højt bjerg, der er sammensat af 30.000 stykker sammenkrøllet papir, placeret i museets højloftede udstillingssal. Installationerne er udført henholdsvis i farverne blå og rød. Disse farver går igen i mange af kunstnerens værker og symboliser både skabelse og destruktion på samme tid – i forhold til det enkelte menneske såvel som i relation til samfundets politiske udvikling.

 

Udstillingen kan ses fra åbningsdagen og er skabt i samarbejde med Images 2016. Images kan opleves på kulturinstitutioner over hele landet.

 

Udstillingen har modtaget generøs støtte af CKU, Center for Kultur og Udvikling, og indgår i det landsdækkende projekt Images 2016. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst har ligeledes støttet udstillingen.

 

Udstillingen følges af et udvidet formidlingsprogram til skoler samt et rigt illustreret katalog med tekster af udstillingens kuratorer Razia Sadik og Stinna Toft. 

 

Bemærk: Øverste etage af udstillingen lukker allerede d. 28. marts.

 

Pressebilleder

Download pressebilleder fra udstillingen

 

Anmelderne siger

Børsen, 29. januar. Bente Scavenius. 5 ud af 6 stjerner.

”Qureshis disciplinerede og æstetisk smukke miniature fortjener fordybelse, de er i lighed med selve udstillingen uhyre interessante og dybt fascinerende”.

 

Nordjyske, 13. februar. Troels Laursen. 5 ud af 6 stjerner.

”Kunsten er genåbnet og med Imran Qureshi er det gjort med et brag, ja, med en sand farveeksplosion, der både ryster og fryder”.

 

Kunsten.nu, 19. feb. 2016. Ole Bak Jakobsen.

”Udstillingen i Aalborg giver et dansk kunstpublikum en tiltrængt mulighed for at lære en kunstner at kende, der fejrer stor international bevågenhed, og den gør det eksemplarisk ved at vise os hele spændvidden”.

 

Politiken, 22. januar. Karsten R.S. Ifversen. 5 ud af 6 hjerter.

”Imran Qureshi er en af Pakistans førende samtidskunstnere og åbner sin første udstilling i Skandinavien med en installation, der ypperligt udnytter museets nyindviede lokaler”.

 

JyllandsPosten, 25. januar. Lars Svanholm. 4 ud af 6 stjerner.

”Med Imran Qureshi bliver man på flere måder taget med på en rejse til destinationer, man næppe før har betrådt”.

Videointerview med Imran Qureshi på Kunsten

Imran Qureshi Louisiana Channel

Støtter og sponsorer