Kalender

Jeppe Hein: Water Pavilion

27. apr 2018 til 21. okt 2018

Gå ind i skulpturen uden at blive våd eller betragt den på sikker afstand. Water Pavilion appellerer til både det legende og eftertænksomme element hos børn og voksne.

I Skulpturparken findes der i dag større værker af blandt andre Bjørn Nørgaard, Mogens Møller og Gunnar Aagaard Andersen. En skulptur af Jeppe Hein i dette selskab markerer, at en ny skulptørgeneration er kommet på banen.

 

Om værket

Værket er en programmeret vandpavillon med mure dannet af vandstråler, som springer op af dyser i jorden. Vandmurene stiger og falder vilkårligt og danner forskellige former af rum, som skifter hvert tiende sekund. Når man står i skulpturen, vil man derfor befinde sig i eller uden for de forskelligt formede rum, uden at man selv har mulighed for at bestemme, om man er inde eller udenfor.

 

Om Jeppe Hein

Jeppe Hein (f. 1974 i Danmark) har de seneste år udstillet i både Europa og USA – ligesom en række værker permanent er installeret i større europæiske og amerikanske byer. KUNSTEN har i forvejen et værk af den internationalt anerkendte danske kunstner, nemlig installationen Moving Bench #2, som består af to interaktive bænke, der kører væk med publikum, når de sætter sig på dem.

 

Værket er erhvervet ved hjælp af generøse donationer fra Det Obelske Familiefond, Ny Carlsbergfondet og AOK Foundation. Desuden er der ydet støtte til etableringen af værket fra Grundfos og Aalborg Kommune.