Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Let's Talk

5. jul 2019 til 8. aug 2021

Fællesskab, debat og samtaler mellem mennesker med udgangspunkt i kunsten

Med udgangspunkt i den uformelle, spontane samtale har Kunsten sat sin egen samling i scene med henblik på at skabe møder og nye bekendtskaber. Et museum er ikke blot et rum for kunstværker. Det er - måske endnu vigtigere – et rum for mødet mellem mennesker omkring kunsten. Udstillingen giver vores besøgende en stemme i mødet med kunsten og er samtidig en hyldest til demokratiet som en nødvendig ramme for den frie samtale.


Let’s Talk er om idealer. Om fællesskaber. Om grænser. Forestil dig for et øjeblik museumsrummet som det antikke Grækenlands centrale plads agoraen eller det antikke Roms Forum Romanum. Det var her, folk mødtes for at filosofere over politik, for at handle, afgøre retssager eller blot for at samtale om stort og småt. Hvad hvis vi overfører dette billede til Kunsten? Kunstmuseet som et mødested, hvor du i mødet med kunsten kan udveksle meninger og samtale med dem ved din side, som du i forvejen kender, eller som måske er helt nye bekendtskaber?


Ud fra dét betragter vi kunsten som noget, vi kan mødes omkring, og som kan give stof til samtalerne. Det er i kunsten, vi kan finde fortællinger og spørgsmål, der kan bringe nye perspektiver på, hvem vi er, og som kan udfordre gængse holdninger. Men det er først i mødet mellem mennesker – i samtalen – at de fortællinger og nye perspektiver kan bringe nyt liv med sig her midt i museet.


Det moderne samfund bygger på en grundidé om styrken i fællesskabet – men har fællesskabet fået et nyt udtryk de senere år? Hvad er det ideelle – og hvem er det ideelt for? Hvor går grænsen – og kan kunst flytte grænser? Med udgangspunkt i en bred vifte af værker fra de sidste 100 år udfolder udstillingen sig om de tre temaer idealer, fællesskaber og grænser.

 

I Let’s Talk giver kunsten stof til eftertanke, og der skabes rum for samtaler imellem værker, imellem kunstneriske retninger, imellem dig og mig. Hvad har du lyst til at snakke om?