Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Louise Nevelson – Skyggernes skulptør

28. mar 2020 til 30. aug 2020

Kunsten præsenterer en omfattende særudstilling med én af det 20. århundredes mest anerkendte, amerikanske billedhuggere, Louise Nevelson (1899-1988). Udstillingen bliver den første solopræsentation i 47 år på dansk grund med denne indflydelsesrige kunstner, der gennem årene har fortryllet publikum med sine monumentale skulpturer.

Louise Nevelson er blevet beskrevet som ”Møbelmystiker”, ”Skyggernes arkitekt”, ”Dronningen af assemblager” og ”Billedkunstens Karen Blixen” og arbejdede i efterkrigstidsårene med at forny skulpturen igennem dét, hun selv har beskrevet som en livslang kærlighedsaffære med kunsten. Udstillingen vil præsentere flere af Louise Nevelsons karakteristiske værker: Meterlange assemblager, skabt af fundne træstumper og malet i monokrome farver fra sort, hvid og guld til små poetiske og sjældent viste collager.


Som en del af Kunstens udstillingsserie Fortiden genfortalt vil udstillingen inkludere et bredt udvalg af Nevelsons værker fra midten af 1950'erne frem til 1980'erne, som tilsammen vil give et dybdegående indblik i kunstnerens arbejde med kraftfulde skulpturer i træ. Her vil særligt den sorte træskulptur danne udgangspunkt for indblik i Nevelsons arbejde med skygger, der indtager en helt central plads i kunstnerens praksis. Udstillingen vil samtidig præsentere fortællingen om en særegen kunstnerpersona, hvis liv blev dedikeret til kunsten og gjort til en aktiv del af hendes kunstneriske projekt.

 

Udstillingen vises i Kunstens Store Sal, der med sit dragende lysindfald vil danne ramme om en sanselig helhedsoplevelse, som understøtter den teatralske dimension, der er uløseligt knyttet til Nevelsons kunst. Her vil det lys, som Alvar Aalto vægtede så højt i sin arkitektur, på unik vis spille sammen med Louise Nevelsons bastante og kropsligt dragende værker.

 

Foto: Louise Nevelson, Moon Garden Scape VI, 1969-76. Kunsten Museum of Modern Art Aalborg        

Udstillingen er støttet af

 

Ernst og Vibeke Husmans Fond 

 

 

Samarbejdspartnere

Fondazione Marconi, Milan