Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Marc Quinn: All of Nature Flows Through Us

21. jan 2012 til 29. apr 2012

Marc Quinn tilhører generationen af Young British Artists, der i 1990’erne brød igennem med et brag på kunstscenen.

Et tæt omslynget par med misdannede arme og ben. Et kranie invaderes af svulstige blomster. Skeletter støbt i bronze med ild omkring sig. KUNSTEN præsenterer den første udstilling i Danmark af den verdenskendte, britiske kunstner Marc Quinn, hvor temaer som død, passion, skønhed og seksualitet kommer til udtryk i, hvad der ligner, klassiske skulpturer og malerier.

 

Marc Quinn (f. 1964) tilhører generationen af Young British Artists, der i 1990’erne brød igennem med et brag på kunstscenen. Gennembrudsværket var værket Self – en afstøbning af kunstnerens eget hoved, fyldt med kunstnerens eget blod. Siden har Marc Quinn arbejdet med skulptur og maleri i et til tider voldsomt og direkte formsprog. All of Nature Flows Through Us tager sit afsæt i en række nye værker, flere af dem skabt under inspiration fra en rejse til Indien. Hele udstillingen bringer med sine vidt forskellige udtryk en række eksistentielle og religiøse temaer up to date. Udstillingen viser et bredt spektrum af Marc Quinns arbejde på dansk grund og er både foruroligende og eksistentiel, nytænkende og klassisk, faretruende og optimistisk. Udstillingen, der er skabt i samarbejde med Kistefos Museet i Norge, er den første samlede præsentation af Marc Quinn i Danmark. Marc Quinn har udstillet verden over og er repræsenteret i en lang række private og offentlige samlinger.

 

 

Marc Quinn: All of Nature Flows Through Us

 

 

Katalog

I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med tekster af museumsdirektør, mag.art Gitte Ørskou og den norske kunsthistoriker Nora Ceciliedatter Nerdrum. Køb kataloget i butikken.

 

 

Om Marc Quinn (f. 1964)

Marc Quinn har udstillet verden over og er repræsenteret i en lang række private og offentlige samlinger. Marc Quinns gennembrudsværk var værket Self – en afstøbning af kunstnerens eget hoved, fyldt med kunstnerens eget blod. Senere har han gjort sig bemærket med en lang række kontroversielle skulpturer, bl.a. skulpturen Allison Lapper Pregnant, der i 2005 blev vist på Trafalquer Square i London – en gigantisk marmorskulptur af en britisk kvinde, der uden arme og med meget små ben stolt fremviser sin højgravide mave for os. Dette blev starskuddet til serien Complete Marbles, der også vises på KUNSTENs udstilling. I Quinns værk mødes popkulturen med det klassiske formsprog. Hans værk er altid eksistentielt og lader sjældent sit publikum uberørt.

Marc Quinns officielle Facebook-side

Marc Quinns hjemmeside

 

 

Presseomtale og anmeldelser

Omtale i DRs 'Ugens fem kunsttips' 17. januar.

Omtale i Nordjyske den 19. januar.

Omtale i Kulturnyt på DR P1 den 20. januar.

Omtale i Politiken den 21. januar.

Indslag på Tv2 Nord den 26. januar.

Anmeldelse on Kunsten.nu 7. februar.