Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

Kalender

Simone Aaberg Kærn – Batalje

27. sep 2017 til 26. nov 2017

Simone Aaberg Kærn har skabt stor politisk debat med sit syv meter lange, tredelte maleri, Batalje. Værket portrætterer den danske indsats i Libyen og udspringer af en bestilling fra Det Nationalhistoriske Museum

Skitsen til værket blev imidlertid afvist med den begrundelse, at den ikke bidrog til ”den egentlig ret lykkelige historie om krigen” og samarbejdet med Det Nationalhistoriske Museum blev afbrudt.

 

Udstillingen Batalje indeholder maleriet, som Simone Aaberg Kærn valgte at færdiggøre på eget initiativ. Værket er baseret på Kærns egne observationer som krigsmaler i 2011 ved fronten i Libyen, hvor de danske bomber landede.

 

Kærn bruger sin kunst til at skabe politisk debat og udstiller derfor også dele af den pressedækning og debat, værket skabte, allerede før det blev realiseret. På Kunsten markeres udstillingsåbningen med et debatarrangement, hvor Simone Aaberg Kærn selv vil være til stede og redegøre for tankerne bag maleriet. Simone Aaberg Kærn står også bag et meget omdiskuteret portræt af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

 

Fakta:

Batalje har i 2016/17 været vist på Kunsthal Charlottenborg, hvor det var et stort tilløbsstykke, og det er nu på turné rundt i landet.

 

Pressemateriale