Kan man skildre et venskab på en udstilling? Ja, det kan man og det er netop en hyldest til Kirsten Kjær og venskabet med hende, der er anledningen til denne udstilling.
Da blomsterkunstneren Tage Andersen flyttede fra Viborg til København i 1976, overtog han Sven Schaumanns fantastiske blomsterbutik ved Kongens Nytorv. Her mødte han billedkunstneren Kirsten Kjær, et farvestrålende menneske og en brændende kunstnersjæl. Kan man skildre et venskab på en udstilling? Ja, det kan man og det er netop en hyldest til Kirsten Kjær og venskabet med hende, der er anledningen til denne udstilling.
Kirsten Kjærs utrolige liv, hendes møde med markante personligheder og hendes rejser over hele verden kan man umiddelbart forstå, hvis man oplever hendes malerier og tegninger. De befinder sig til daglig på hendes museum ved Frøstrup i Thy, men i to vintermåneder har KUNSTEN gennem et generøst udlån fået lov at vise knap 150 værker, udvalgt af Tage Andersen.
"Hun sidder tit og falder hen i betragtning af en farvekombination. Sjældent i malerier, men gerne i tøj eller blomster. Hun har altid blomster om sig, og hun er ven med Københavns mest mondæne blomsterhandler. Sommetider sidder hun i hans bagbutik og stirrer fortabt ind i en grammofonliljes ildrøde tragt, indtil hun pludselig vågner op med et indianerhyl ... Og så fejer hun resolut ud af lokalet og hen til en farvehandler for at få en farve så rød som en grammofonliljes blomst."
Sådan faldt ordene en nær ven og kunstjournalist, Johan Møller Nielsen, i pennen i 70'erne. Daglige besøg, samtaler og meningsudvekslinger har været grundingredienserne i det usædvanlige venskab mellem Tage Andersen og Kirsten Kjær.
Mødet mellem billedkunsten og blomsterne, Tage Andersen og Kirsten Kjær, lever videre i Kirsten Kjærs malerier og Tage Andersens tableauer. Med intensitet og gensidig inspiration fik Tage Andersen og Kirsten Kjær betydning for hinanden, - en dobbeltcoktail af energi og begejstring. De stammer begge fra Thy, men fandt sammen i hjertet af København, omgivet af bourgoisi og boheme.
Var det en jydsk djærvhed eller bare gemytternes overensstemmelse, der bragte dem sammen? Se selv og lad dig forføre af de to ildsjæle.