Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

The American Way – Louisiana på Kunsten

5. feb 2021 til 22. aug 2021

Oplev markante, amerikanske værker fra Louisianas samling

Den amerikanske drøm. Landet med de uanede muligheder. The land of the free og The Big Apple; if you can make it here…

 

Forestillingerne om denne store nation udgør mytisk stof. Et stof, der blandt andet former vores personlige drømme og længsler, men som også er dybt indlejret i vores moderne kultur. 

 

Gennem hele livet præges vi af USA. Det være sig gennem billedkunsten, film, serier, litteratur og den store amerikanske kulturindustri, men også gennem den omfattende mediedækning, der kun er tiltaget i de seneste år med præsident Donald Trump. En præsident, der sandsynligvis går over i historien som den mest omstridte i moderne tid. Udstillingen åbner lige på den anden side af det amerikanske valg. Debatten op til valget har, udover selvfølgelig COVID 19, været optaget af emner som populisme, magtmisbrug, fattigdom, sundhed og ulighed, raceuroligheder, LGBTQ-rettigheder, våbenlovgivning, dødsstraf og retten til abort.

 

The American Way udfolder en visuel rejse ind i det amerikanske kulturlandskab, den storslåede natur og de mange diners og landeveje, der gennemkrydser det store land. Udstillingen zoomer ind på de kulturelle ikoner, der har været med til at forme bevidstheden om amerikansk kultur og de mange mennesker, der udgør det vigtigste råstof i den store nation. Fra stereotyper til det modsatte, fra umiddelbart tilforladelige billeder til det groteske, hvor vi føres ind i mørkets hjerte. 

 

Værkerne i udstillingen er alle fra Louisianas samling af amerikansk kunst efter 1945 – en samling, der er den største i Danmark. Særligt popkunsten spiller en central rolle i udstillingen, men udstillingen føres helt op til den nyeste samtidskunst. Udvalget af værker er ikke en kronologisk gennemgang af den amerikanske kunsthistorie fra a til z, men udgør en tematisk lystvandring ind i den amerikanske kunst og amerikanske motiver. Udstillingen præsenterer en lang række amerikanske kunstnere såsom Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, David Hockney, Claes Oldenburg, Richard Avedon, Marilyn Minter, Jordan Tinker, Cindy Sherman m.fl.. 

 

Få danske kunstnere har desuden fundet vej ind i udstillingen. Det valg er truffet, fordi vi aldrig kan undsige os vores ”point of view”, hvorfra vi ser og oplever verden -et USA set med danske øjne. 

Støttet af