Sprog

Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

The American Way – Louisiana på Kunsten

21. apr 2021 til 8. aug 2021

Oplev markante, amerikanske værker fra Louisianas samling

Den amerikanske drøm. Landet med de uanede muligheder. The land of the free og The Big Apple; if you can make it here…

 

Forestillingerne om denne store nation udgør mytisk stof. Et stof, der blandt andet former vores personlige drømme og længsler, men som også er dybt indlejret i vores moderne kultur. 

 

Gennem hele livet præges vi af USA. Det være sig gennem billedkunsten, film, serier, litteratur og den store amerikanske kulturindustri, men også gennem den omfattende mediedækning, der kun er tiltaget i de seneste år med præsident Donald Trump. En præsident, der sandsynligvis går over i historien som den mest omstridte i moderne tid. Udstillingen åbner lige på den anden side af det amerikanske valg. Debatten op til valget har, udover selvfølgelig COVID 19, været optaget af emner som populisme, magtmisbrug, fattigdom, sundhed og ulighed, raceuroligheder, LGBTQ-rettigheder, våbenlovgivning, dødsstraf og retten til abort.

 

The American Way udfolder en visuel rejse ind i det amerikanske kulturlandskab, den storslåede natur og de mange diners og landeveje, der gennemkrydser det store land. Udstillingen zoomer ind på de kulturelle ikoner, der har været med til at forme bevidstheden om amerikansk kultur og de mange mennesker, der udgør det vigtigste råstof i den store nation. Fra stereotyper til det modsatte, fra umiddelbart tilforladelige billeder til det groteske, hvor vi føres ind i mørkets hjerte. 

 

Værkerne i udstillingen er alle fra Louisianas samling af primært amerikansk kunst efter 1960 – en samling, der er den største i Danmark. Særligt popkunsten spiller en central rolle i udstillingen, men udstillingen føres helt op til den nyeste samtidskunst. Udvalget af værker er ikke en kronologisk gennemgang af den amerikanske kunsthistorie fra a til z, men udgør en tematisk lystvandring ind i den amerikanske kunst og amerikanske motiver. Udstillingen præsenterer en lang række amerikanske og ikke-amerikanske kunstnere såsom Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Claes Oldenburg, Elliott Hundley, Malcom Morley, David Hockney, Eric Fischl, Paul McCarthy, Mike Kelley, Alex da Corte, Wallace Berman, Marilyn Minter, Jeff Wall, Robert Longo, Barbara Kruger, Superflex, Per Bak Jensen, John Baldessari, Edward Ruscha, Cindy Sherman, Paul Graham, Jacob Holdt, Richard Avedon, Richard Hamilton, Jennifer Pastor, Öyvind Fahlström.

 

Foto © 2021 The Andy Warhol Foundation for Visual Arts, Inc. / Licensed by Artist Rights Society (ARS), New York

Introduktion til The American Way

the american way introduktion

For pressen