Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

AALBORG:DOX – Prisvindende dokumentarist har skabt dén storfilm om naturen, som verden har brug for

Biodiversitet og generationskløfter krydser klinger i to unge aktivisters kamp for at redde de vældige, finske nåleskove. Oplev 'Once Upon a Time in a Forest' af prisvindende Virpi Suutari. Efter filmen er der workshop, hvor du får redskaber til at tacke klimaforandringer.

 

ONCE UPON A TIME IN A FOREST

Varighed: 93 min.

 

Ida og Minka deler en grænseløs kærlighed til de dybe, finske nåleskove. De synes, at naturen skal have lov til at passe sig selv. Men ikke alle er enige.

 

De to unge miljøforkæmpere demonstrerer mod skovrydning og får efterhånden tilkæmpet sig en plads ved bordet med tømmerindustriens magtfulde giganter. Men kløfterne mellem generationerne er dybe, for klimakampen er også en kulturkamp. Heldigvis har den finske filmskaber Virpi Suutari blik for mere end bitre konflikter og hårde fronter. Hun har med enestående menneskelighed (og finsk humor) skabt netop den store film om naturen, fremtiden og klimaet, som verden har brug for – intet mindre.

 

Og helt i de unge aktivisters ånd er den samtidig en billedsmuk og eftertænksom hyldest til naturen selv, med haletudser og flyveegern som vidner til det menneskelige drama.

 

Once upon a time in a forest trailer

 

Once Upon a Time in a Forest er udvalgt til filmfestivalen CPH:DOX 2024, hvor den er blandt 12 nominerede til festivalens prestigefyldtre hovedpris DOX:AWARD. Filmskaber Virpu Suutari er kendt for sine personlige og følelsesmættede narrativer, som udvisker grænserne mellem dokumentarisme og fiktion – og så står hun i øvrigt bag den vidt distribuerede 2020-dokumentar AALTO om arkitekterne Alvar og Aino Aalto, der sammen med Jean-Jacques Barüel har tegnet vores elskede museumsbygning.

 

Efter filmen kan du deltage i en workshop med aktivist for Den Grønne Ungdomsbevægelse i Aalborg, Rosanna Børsting, som giver dig redskaber til at tackle klimaforandringer.

 

Program

18.15 Intro til filmen ved Rosanna Børsting.

18.25 Filmvisning.

19.55 Workshop: Fremtidsrejse.

20.30 Tak for i aften!

 

Workshop: Fremtidsrejse

I en tid med økologisk kollaps kan det være svært at forestille sig en fremtid, hvor vi har handlet på klima- og biodiversitetskrisen. Men for at skabe et bæredygtigt samfund er vi nødt til at kunne se det samfund for os. Derfor vil du i denne workshhop blive taget med på en fremtidsrejse, hvor dine drømme kan få lov til at udfolde sig. 

 

Workshoppen udspringer af Den Grønne Ungdomsbevægelses bog Retfærdig Naturbevarelse, som tager læseren med ind i 10 utopier for en fremtid, hvor naturen har fået plads. Både på havet, på land, inde i byerne, i demokratiet og i vores sind.

 

Rosanna Børsting Sørensen er oplægsholder, debattør og arrangør af demonstrationer og aktioner som aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse. Og så er hun ungdomsrepræsentant i Den danske, grønlandske og færøske komité for FN’s Tiår for havet og tidligere medlem af det nationale Ungeklimaråd. Når hun ikke er aktivist, studerer hun på AAU.

 

AALBORG:DOX er støttet af Aalborg Kommune.

Datoer

20. mar 2024, 18:15 til 20:30

Praktisk information

  • Pris:
    • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Årkortholdere har fri entré for kortholder - og i mange tilfælde også for en ledsager.
    • Brasserie Kunsten trakterer med en gratis omgang popcorn, der kan nydes i auditoriet sammen med filmen.
    • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Introduktionen foregår på dansk, men filmen er finsksproget med engelske undertekster. 
  • Vin og anden forplejning end popcorn er ikke inkluderet men skal tilkøbes og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...