Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Artist Talk: Morten Schelde - Virkeligheden gennem tegningens prisme

3. okt 2023, 19:00 til 20:00

Morten Schelde er med sin kunstneriske praksis en fremtrædende og væsentlig repræsentant for tegningen som medie og teknik i dag. Mød Schelde selv i en artist talk modereret af Kunstens direktør Lasse Andersson.

- Jeg er som en stor menneskelig printer. Når jeg tegner, starter jeg i øverste venstre hjørne og arbejder nedad og indad i billedet. Det giver mig tid til at tænke og mærke efter og finde på, imens jeg arbejder, fortæller Morten Schelde om sin arbejdsmetode og om at tegne i store formater.

 

I denne artist talk dykker vi ned i Scheldes fortryllende univers og hans rejse fra gennembruddet i 1990'erne til de imponerende storværker skabt eksklusivt til kronprinseparret i Frederik 8.s Palæ, hans deltagelse i den videnskabelige Galathea-ekspedition og hans seneste eventyr i Skagen.

 

Schelde tegner ofte hverdagen og med oceaner af streger tilføjes de genkendelige og intime hverdagsscenarier et uvirkeligt lag, der trækker tråde til kunsthistorien, litteratur, musik, film og teater. Gennem stregerne på papiret inviterer Scheldes os således til at udforske den velkendte virkelighed på ny.

 

 

Mere om Morten Schelde

Morten Schelde (f. 1972) er uddannet ved Kunstakademiet i Odense og Det Kgl. Danske Kunstakademi i København. Hans værker findes i flere museumssamlinger, heriblandt Statens Museum for Kunst, Arken, Louisiana og selvfølgelig Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Sammen med ni andre danske samtidskunstnere har Morten Schelde bl.a. udsmykket Kronprinsparrets bolig på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg i 2010. Schelde har netop udgivet Kunstnermonografien Tegningens Alfabet - en gennemgang af Morten Scheldes virke fra 1990’erne og frem til i dag suppleret af tekster af kunsthistorikerne Mads Damsbo, Camilla Jalving og Lise Pennington.

 

Billede i top: 'Ocean of Time II' af Morten Schelde (2020)

 

Datoer

3. okt 2023, 19:00 til 20:00

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Vær venligst opmærksom på, at din reservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter tillader vi os at frigive din reservation. Reservationsgebyret bliver ikke refunderet eller ombyttet.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Gå på opdagelse i de værker af Schelde, som indgår i Kunstens samling på collection.kunsten.dk

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af