Sprog

Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Foredrag: Forensic Architecture – når arkitektur afdækker forbrydelser

9. jun 2022, 17:00 til 18:30

I en lille foredragsrække har vi inviteret kolleger fra andre kunstmuseer til at fortælle, hvad der rører sig i deres verden. Glæd dig til at få et unikt indblik i kunstnere og andre kunstmuseers spændende arbejde.

Denne aften dykker Kjeld Kjeldsen, Museumsinspektør på Louisiana Museum of Modern Art, ned i Forensic Architecture, en helt særlig tilgang til opklaring af forbrydelser.


Har arkitekturen, der omgiver os, en hukommelse? Det mener Forensic Architecture, en multidisciplinær forskergruppe med base på Goldsmiths University i London under ledelse af arkitekten Eyal Weizman. De bruger netop arkitekturens hukommelse til at afdække og belyse forbrydelser. Som en blanding mellem en kriminalteknisk enhed og en journalistisk “gravergruppe” beskæftiger de sig med alt fra droneangreb, miljøkatastrofer foranlediget af skovhugst eller produktion, bådflygtninge, politivold under demonstrationer og mord på civile – ofte i tæt sammen med NGO-organisationer.


Forensic Architecture bygger modeller og virtuelle rum for herigennem at se specifikke begivenheder på en ny måde. Der er udviklet interviewmetoder, hvor arkitektur bygges op digitalt i samarbejde med vidner for at hjælpe med at sætte ord og billeder på erindringen. Gennem opbygningen af begivenheder i film, billede og lyd udfordres de gængse rammer for bevisførelse, og både bevismateriale og vidner, der normalt ikke høres inden for den etablerede retspraksis, får en stemme.


Forensic Architecture arbejder også æstetisk med bevismaterialerne og udstiller det på gallerier og museer, men det indeholder altid en social dimension. Fra den 20. maj i år kan man opleve udstillingen Forensic Architecture som en del af Louisianas udstillingsserie Arkitekturens Værksteder.


Kjeld Kjeldsen er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus i begyndelsen af 70erne og har parallelt med sin arkitektkarriere været engageret i adskillelige arkæologiske projekter. Siden 1985 har han været tilknyttet Louisiana Museum of Modern Art. Her har Kjeld som kurator og museumsinspektør tilrettelagt en imponerende række af banebrydende kunst- og arkitekturudstillinger.

 


Der vil være indlagt en pause undervejs.

Datoer

9. jun 2022, 17:00 til 18:30

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Værksteder

Værksteder med tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Samtaler

Samtaler med aktuelle personer om kultur og samfund

 

Foredrag

Foredrag om kunst, arkitektur og aktuelle udstillinger

 

En ekstra bid af kunsten

En ekstra bid af kunsten

Butik Kunsten og Brasserie Kunsten kan besøges uden at betale entré – og tirsdag-torsdag indtil kl. 21
Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af