Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Har corona slukket for vores fællesskaber? – danish.global.culture.talks

Har de mange nye online events og fællesskaber samme sammenhængskraft som fysiske fællesskaber og events? Hvad skal der til for at redde fysiske fællesskaber under og efter corona, og kan kunst og kultur spille en central og afgørende rolle i den proces?

BEMÆRK: Denne talk foregår på engelsk

 

Vi har inviteret tre kulturpersonligheder med i den sidste danish.global.culture.talk, nemlig den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein, musiker og iværksætter Kristian Riis og co-founder af Burning Man, Harley Dubois, der alle vil komme med deres bud på, hvordan kulturevents og kunst kan understøtte og udvikle kulturelle fællesskaber. Talken indledes med et besøg på Jeppe Heins Studio i Berlin.


Du møder en grundlægger af den legendariske Burning Man Festival, en rockstar og serieiværksætter samt en kunstner, der bruger social interaktion som drivkraft i sin kunst. I den sjette danish.global.culture.talk sætter vi fokus på fællesskaberne med udgangspunkt i de kulturelle begivenheder og kunstneriske performances, som vi har manglet under corona.  

 

Talken er modereret af Lasse Anderson, direktør, Kunsten i Aalborg, og talken er præsenteret af Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg, samt NordicLA. Den sjette danish.global.culture.talk er tillige en del af ”Sammen om Kunsten”, der er støttet af Augustinus Fonden og Louis-Hansen Fonden.

 

Deltagere

Harley K. Dubois er medstifter af Black Rock City LLC, et stiftende bestyrelsesmedlem i Burning Man Project og et stiftende bestyrelsesmedlem i Black Rock Arts Foundation. Harley deltog første gang til Burning Man i 1991 og arbejdede som City Manager for Black Rock City, hvor hun havde tilsyn med socialt arbejde, offentlig sikkerhed, zoneinddeling, bæredygtighed og frivillighed. Hun har leveret nøglelederskab til forvaltnings-, juridiske og personaleudviklingsfunktioner, mens hun bidrager til udviklingen af Burning Man fra et selskab til produktion af begivenheder til en global nonprofit med kunst og kultur med en 100-årig vision for at inspirere til positiv social forandring. I 2016 blev Harley udnævnt til stiftende bestyrelsesmedlem for Nation of Makers, en nonprofit, hvis mission er at give flere amerikanere adgang til de rum, samfund og værktøjer til at tjene mere og forbruge mindre.

 

Jeppe Hein baserer meget af sin praksis på de forhold, der findes mellem vores indre bevidsthed og fysiske elementer. Ved hjælp af minimale, men alligevel elegante materialer, der ofte afspejler vores eget image, såvel som former, der legende opmuntrer os til at bevæge vores kroppe og ændre positioner, skaber Jeppe Hein en interaktiv og konstant skiftende dialog mellem tilskueren, værket og udstillingsområdet der omgiver det. Jeppe Hein, født i Danmark, er i dag baseret i Berlin og har haft udstillinger på flere prestigefyldte institutioner, herunder Centre Pompidou (Paris), Tate Liverpool (Liverpool), Spregel Museum (Hannover), Shirn Kunsthalle (Frankfurt) for at nævne nogle få.

 

Kristian Riis er guitarist i Nephew, som han dannede sammen med Simon Kvamm i 1996. Sideløbende med Nephew er Kristian kulturiværksætter. Han har været med til at skabe Heartland Festivalen og har åbnet NordicLA - en brobygningsplatform for kreative virksomheder og kunstnere, der ønsker at skabe en karriere i USA. Han driver og udvikler det kreative bureau Volcano, der udvikler kreative virksomhedsmodeller og kreative økosystemer.

dgct #6 stream

danish.global.culture.talks er støttet af Spar Nord Fonden, Region Nordjylland, Augustinus Fonden og Louis-Hansen Fonden