Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Klog på Kunsten: Kom ind i sindet med CoBrA

4. apr 2023, 17:00 til 18:15

”Det kunne mit barn lave!”, er en kendt reaktion på CoBrA-værker. Denne aften bliver du klogere på, hvorfor bevægelsen er et ekstremt vigtigt kapitel i kunsthistorien, hvad meningen var, og hvem der tegnede bevægelsen.

Kom og bliv klogere på CoBrA - en avantgardebevægelse og kunstnersammenslutning grundlagt i Paris i 1948, som havde til hensigt at genoplive ekspressionismen. Her forsøgte kunstnerne at nå ind til det ubevidste, det oprindelige og følelserne i mennesket. Det resulterede i abstrakte, spontane og ekspressive malerier, hvor fantasien og følelserne fik frit spil.

 

Kunsten ejer én af de fineste samlinger af CoBrA-kunst i Danmark, hvor blandt andre Else Alfelt, Ejler Bille, Sonja Ferlov Mancoba, Henry Heerup, Egill Jacobsen, Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen og Erik Thommesen er repræsenteret.

 

I denne omgang Klog på Kunsten vil vores dygtige kunstformidler Marianne Trenskow gøre dig klogere på CoBrA. Det kræver ingen særlig viden om kunst eller kunsthistorie at være med – blot nysgerrighed.

 

Om Klog på Kunsten

Kunstens auditorium danner rammen om foredragsrækken Klog på Kunsten. Her sætter vi spot på en aktuel udstilling, en særlig kunstner eller bestemt tematik, som du kan opleve på museet.

Datoer

4. apr 2023, 17:00 til 18:15

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Vær venligst opmærksom på, at din reservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter tillader vi os at frigive din reservation. Reservationsgebyret bliver ikke refunderet eller ombyttet.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Der vil være en pause undervejs.
  • Reservationsgebyr refunderes kun i tilfælde af aflysning.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af