Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten Filmklub: Iselin Toubro, Rosalinde Mynster og de umulige idealer

Sæt dig til rette med et glas i den ene hånd, snacks til den anden og gør dig så klar på tåkrummende scener på filmlærredet, der stiller skarpt på de ydre idealer og dogmer, som de unge generationer stiller op for sig selv.

Velkommen til Kunsten Filmklub

I Kunsten Filmklub dyrker vi i fællesskab filmoplevelser med kunstnerisk dybde og kant. Du får først en spændende introduktion af vores museumsinspektør Søs Bech Sharpe, inden vi blænder op for særligt udvalgte filmværker af nogle af landets mest interessante samtidskunstnere.

 

Denne gang præsenterer vi to filmværker skabt i samarbejde mellem kunstner Iselin Toubro og skuespiller og manuskriptforfatter Rosalinde Mynster.

 

Køb et glas vin og lækre snacks i Brasserie Kunsten og læn dig tilbage til et særligt møde med samtidskunsten.

 

Et ridt mod det tomme (2020) af Iselin Toubro

Varighed: 32 min.

Med en teatralsk, absurd og karikeret spillestil stiller den danske kunstner Iselin Toubro spørgsmålstegn ved sin egen generations kultur. En kultur, båret frem af præstation, idealer og opretholdelse af en ydre verden fremfor en indre. I filmen Et ridt mod tomme undersøges magtens hierarkier og konsekvenser, når en gruppe venner, der sammen har skabt en fri og uafhængig tilværelse gennem en biodynamisk pop-up restaurant midt i byen, pludselig står overfor den ultimative frihed i mødet med naturen.

Filmens narrativ understreges af musik, der fremføres af et par af gruppens karakterer. Inspirationen hertil er fundet i middelalderens troubadour – en fri, intellektuel og omrejsende figur, der underholdt med samfundskritiske sange og viser. Ligesådan er vennerne i Et ridt mod det tomme. Men holder idealerne, eller driver mødet med naturen dem ud i forfald?


Ide og manuskript er udarbejdet i samarbejde mellem Iselin Toubro og skuespiller Rosalinde Mynster.

 

Sprog: Dansk

Undertekster: Engelsk

 

filmklub1

 

Stykkerne står (2022) af Iselin Toubro og Rosalinde Mynster

Varighed: 35 min.

 

Nye idealer for den moderne kvinde sættes under pres i Iselin Toubro og Rosalinde Mynster's film Stykkerne står. Tre karrierebevidste og selvsikre søstre har arvet en sommerresidens og mødes for at dele boet. Genstand for genstand bliver de suget ind i ønsket om en mere enkel og nærværende tilværelse, alt imens tiden opsluger dem.

Genstandene knytter sig til kvindelivet i hjemmet og en mere bæredygtig livsstil med moderskab, højbede, strik og surdej. Et ideal for samtidens kvinde som moderne, miljøbevidst og fremadskuende, der dog kræver tid og vedligehold - og dermed måske bevirker, at hun bindes langt mere til hjemmet.

Filmen er skabt i forbindelse med udstillingen Stykkerne står på Møstings Hus i 2022 i et tæt samarbejde mellem Iselin Toubro og skuespiller Rosalinde Mynster.

 

Sprog: Dansk

Undertekster: Engelsk

 

Om Iselin Toubro

Iselin Forslund Toubro (f. 1990) er uddannet fra Kungl. Kunsthögskolan, Stockholm, Sverige og Emily Carr University of Film, Art and Design, Vancouver, Canada samt Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra hun dimitterede i 2019. Toubro arbejder i feltet mellem kunstfilm, performance og installation – ofte i store produktioner, der inddrager både skuespillere, musikere og andre aktører. Hendes tåkrummende film stiller skarpt på de ydre idealer og dogmer, som hendes egen generation stiller op for sig selv, overfor mødet med den virkelige verden. Iselin Toubro har flere gange samarbejdet med Rosalinde Mynster omkring tværæstetiske projekter, der blander kompetencer og erfaringer fra henholdsvis skuespil og billedkunst. 

 

Om Rosalinde Mynster

Rosalinde Mynster (f. 1990) arbejder både som skuespiller og manuskriptforfatter til teater og filmproduktioner, og er blandt andet kendt fra TV-serier som Badehotellet og Carmen Curlers. I 2022 udgav hun desuden biografien ”Min fars stemme”. 


Foto i top: Iselin Toubro og Rosalinde Mynster: Stykkerne står, 2022, filmstill. Foto: Kristian Jørgensen. 

Datoer

28. sep 2023, 18:30 til 19:45

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Introduktionen foregår på dansk, men filmene er dansksprogede med engelske undertekster.
  • Vin og anden forplejning er ikke inkluderet men skal tilkøbes.
    • Køb et Filmklub-set på forhånd og spar op til 30 kr. pr. set.
    • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af