Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Lounge: Nikoline

Program

Kl. 16.00 DJ starter + Café Aalto åbner for servering af drikkevarer

 

Kl. 17.00 Talk: Nikoline

Oplev Nikoline i en talk om kunst, kultur, demokrati, laveste fællesnævner og inderlige modvilje i forhold til at blive sat i bås.

 

Nikoline er en kompromisløs ytringsfrihedsforkæmper og ambassadør for Gyldendal og Kammeradvokatens "Demokratispillet". I 2018 modtog hun Agnes Henningsen Prisen for sit mod og samfundsengagement. Nikoline er oprindeligt uddannet fra Royal College of Music i London og Syddansk Musikkonservatorium. Hun er også uddannet fysiker. 
 

Kl. 18.00 Croquis med Sandro Masai og Inge Tranter

– Hvis du er nysgerrig på at prøve kræfter med croquis-tegning, kan du komme og være med, når croquis-model og kunstner Sandro Masai gæster Kunsten, hvortil Inge Tranter vil agere tegnelærer. Croquis-tegningen vil denne gang foregå i zonen ‘idealer’ i Let’s Talk, hvor du nu vil have mulighed for at lade dig inspirere af kroppen og repræsentationen af denne i de omgivende værker. Der er plads til 20 gæster, og fordelingen af pladser foregår først til mølle.  
 

Kl. 19.00 Musik: Nikoline

Nikoline smadrede igennem lydmuren med hittet ”Sut Min Klit”, som i flere uger lå nr. 1 på Spotify og blev nomineret til Robert Prisen 2019 for ”Bedste originale sang” til filmen ”Ditte & Louise”. Og få uger før Folketingsvalget udsendte hun den opsigtsvækkende video ”Danskhed” (feat. Knud Romer), som undersøger og udfordrer vores opfattelse af danskhed og demokrati. Hendes nyeste udgivelse "Gourmet" udfolder det kvindelige begær og er samtidig et opgør med brug og smid væk-samfundets leflen for laveste fællesnævner. Videoen har siden august 2020 fået over 1 mio. views.

 

På livefronten er NIKOLINE kendt for at være furiøs og eksplosiv med sit hæsblæsende univers af hestehale-svingende burka-dansere, LGBTQ+-seksualitet og rå energiudladninger. GAFFA har kaldt hende "fyr og flamme" på Forbrændingen og "Dagens bedste optræden og langt ude over scenekanten" på Smukfest.

 

Læs mere og oplev bl.a. musikvideoen til ”Gourmet” på nikolinemusic.com

 

Hele dagen: Sophie Dupont – Marking Breath

Samme dag kan du opleve kunstneren Sophie Dupont, fra solopgang (7.23) til solnedgang (18.57), markere uden pause hvert åndedrag med en streg, som hun ridser ind i en sølvplade – og der er mulighed for selv at deltage. Læs mere her.

Datoer

30. sep 2020, 16:00 til 20:30

Kategorier

Særlige forholdsregler

For at give en tryg og sikker oplevelse, når du besøger os til Lounge, følger vi naturligvis myndighedernes vejledninger.

 

  • Museets forskellige faciliteter og områder er adgangsbegrænsede. Personalet vil sørge for kontrol af alle områder.
  • Forlader du din plads i et af områderne, tildeles pladsen en anden, såfremt der er kø til området.
  • Du skal bære mundbind eller visir på museet, når du er stående og gående. Du må fjerne mundbindet, når du sidder ved dit bord i Café Aalto eller på stole i udstillingerne.

Særlige forholdsregler i forbindelse med dit besøg

Særlige forholdsregler i forbindelse med dit besøg

Når du besøger Kunsten, er din sikkerhed helt afgørende for os, men vi har brug for din hjælp, så vi kan hjælpe hinanden. Museet følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, og har samtidig indført en række tiltag, der skal være med til at gøre et besøg på museet til en sikker og forsvarlig oplevelse for alle.

Kunsten Lounge er støttet af