Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Lounge: Peter Wangel + Cathrine Raben Davidsen

Program

Kl. 17.00 Talk: Cathrine Raben Davidsen

 Mød billedkunstner Cathrine Raben Davidsen (1972) i en samtale. Uden at skele til de traditionelle hierarkier arbejder Raben Davidsen både inden for kunst, håndværk, design og andre kreative fagområder. Hendes værker tager ofte form af malerier, tegninger, grafik eller keramik, men hun indgår også i samarbejder om f.eks. kostume-, scene- og belysningsdesign samt kunstnerbøger. Inspirationen henter hun fra en lang række forskellige visuelle, kunsthistoriske og filosofiske traditioner, blandt andet italiensk renæssance, græsk mytologi, ikke-vestlige religioner og trossystemer, moderne naturvidenskab og feministiske litteratur fra det 20 århundrede. Dertil trækker hun altid på hendes egne personlige erfaringer.

 

Raben-Davidsens motiver har ofte et sløret eller smertefuldt element, der minder os om, at det ikke er nemt at finde ind til sig selv; hendes figurer er ofte splittede mellem det nære og fjerne, det historieløse og traditionsbundne, det markante og diffuse.

 

Hendes arbejde er repræsenteret i adskillige fremtrædende museumssamlinger og institutioner, herunder Kunsten. Hun har lavet kostumer og scenografi for Den Kongelige Danske Ballet og er blevet tildelt mange prestigefyldte præmieringer og legater. I 2015 blev hun udnævnt til Ridder af Dannebrog.

 

Cathrine Raben Davidsen er repræsenteret i udstillingen All Together Now, der åbner i forbindelse med loungen. Hun er også aktuel i DR-serien ”Kunstnerkollektivet i Skagen”.

 

Kl. 18.00 Digtoplæsning ved forfatter Daniel Boysen i udstillingen Landskab

– Natur- og landskabsskildringer har optaget kunstnere siden 1700-tallet, og motivet er stadig yndet af samtidskunstnere. Denne gang kan du drømme dig hen ved et indslag af Månedrøm, som består af forfatter Daniel Boysen og musiker Martin Lau. De vil midt i udstillingen Landskab ‘male’ et musikalsk og litterært landskab med udgangspunkt i udgivelsen Står på tæer under vand. 

 

Kl. 19.00 Musik: Peter Wangel

– Peter Wangel har taget hul på et nyt kapitel i sit musikalske virke. Hans tidligere elektroniske musikprojekt, der slet og ret hed ‘Wangel’, er lagt til side til fordel for et genreskifte til dansksproget singer-songwriting, arrangeret, akkompagneret og produceret af Nikolaj Nørlund. På Peter Wangels kommende album, som udkommer 13. november, er den tidligere melankolske poplyd skiftet ud med en mere åben og autentisk musik, der emmer af nærvær og fortællinger om alt fra trivielt familieliv til udsatte skæbner på samfundets bund.

Datoer

7. okt 2020, 16:00 til 20:30

Særlige forholdsregler

For at give en tryg og sikker oplevelse, når du besøger os til Lounge, følger vi naturligvis myndighedernes vejledninger.

 

  • Museets forskellige faciliteter og områder er adgangsbegrænsede. Personalet vil sørge for kontrol af alle områder.
  • Forlader du din plads i et af områderne, tildeles pladsen en anden, såfremt der er kø til området.
  • Du skal bære mundbind eller visir på museet, når du er stående og gående. Du må fjerne mundbindet, når du sidder ved dit bord i Café Aalto eller på stole i udstillingerne.