Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

All Together Now

8. okt 2020 til 5. apr 2021

Fokus: Dansk samtidskunst

Oplev nogle af landets mest toneangivende kunstnere og få nye perspektiver på vores samtid. Du kan glæde dig til en helstøbt oplevelse, en energiudladning, når genkendelige og helt nye samtidskunstværker i Kunstens samling sættes sammen i en ny udstilling.

 

Udstillingen All Together Now sætter fokus på dansk samtidskunst med udgangspunkt i en stor donation fra Margit og Jens Haven Christiansens samling, der blev skænket til Kunsten i 2019.

 

Donationen rummer en lang række værker af fremtrædende, danske samtidskunstnere som Peter Bonde, John Kørner, Katrine Ærtebjerg, Peter Linde Busk, Adam Saks og mange flere. 


Det er første gang, samlingen vises i sin helhed og sættes i relation til et udvalg af dansk samtidskunst fra Kunstens eksisterende samling. Udstillet side om side bliver værkerne samlet til én samling – og de er All Together Now – som også er titlen på ét af udstillingens værker af den danske kunstner Anders Brinch. 

 

På udstillingen præsenteres du for både tegninger, malerier, skulpturer og installation. Der findes mange forskellige bud på, hvad der er samtidskunst, og hvornår kunst er samtidskunst. Betegnelsen er flydende, fordi vores samtid er flydende. 

 

Du kan blandt andet opleve Michael Kviums rå figurer, der afspejler 1980’ernes og 1990’ernes punk og grunge, Cathrine Raben Davidsens tyste og eftertænksomme silhuetter, Mille Kalsmoses installation, der undersøger alternative familierelationer og Julie Nords mystiske surreelle verdener, samt Allan Ottes æstetiske og realistiske billeder af samtidens industri.

 
Værkerne er både smukke, grimme, skæve, skræmmende og humoristiske og bidrager på forskellig vis med perspektiver på verden lige nu, og hvad det vil sige at leve i den. 

 

Fokus er en udstillingsserie, der zoomer ind på en enkelt kunstner eller et nedslag i Kunstens samling. 

Støttet af