Sprog

Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Summer Lounge: girlcrush + Sadaf Hayat + Rikke Collin

10. aug 2022, 16:00 til 20:30

Den står på sol og sommer i Kunstens skulpturpark hver onsdag sommeren over, når vi inviterer dig med til Kunsten Summer Lounge. Her er hygge, lækker mad, kolde drinks, solskin, kunst, talks, musik og glade mennesker.

Program

Det fulde program med kunst, pop-up aktiviteter, mad og meget mere kommer snart...

 

16.00 Parken og baren åbner – DJ'en spiller

17.00 Talk: Et stofligt oprør mod fast fashion med Sadaf "Saf" Hayat

19.00 Musik: girlcrush

20.30 Tak for i aften

 

Talk: Et stofligt oprør mod fast fashion med Sadaf "Saf" Hayat

Rikke Collin taler med Sadaf "Saf" Hayat. Hun er designer og står bag tøjmærket ‘Atelier Sardin’. Saf arbejder ud fra slow fashion-principperne.


Fra en kælder i Valby viser Sadaf Hayat med slow fashion-tøjmærket Atelier Sardin, hvordan antikapitalistisk aktivisme kan starte hos den enkelte, og hvordan det kan gøre en forskel, når vi bliver bevidste om det tøj, vi tager på kroppen. Denne talk undersøger forholdet mellem personlige værdier og de idealer, som fast fashion i modebranchen præsenterer for os. Vi kommer rundt om vigtigheden af at forstå, hvor tingene kommer fra, og hvordan slow fashion kan ændre vaner og syn på verden.

 

Sadaf Hayat – Privatfoto

 

Musik: girlcrush

Med deres minimalistiske punk fortæller girlcrush historier om psykisk sygdom, queer kærlighed og sex set fra et queer og feminint perspektiv.  

 

girlcrush skriver sange om de liv, som ligger uden for det heteronormative ideal, og sangene beskriver følelser som kærlighed, begær og angst som non-monogam, queer og transkønnet. Bandet vil give en stemme til dem, som ikke bliver hørt, og skabe en følelse af genkendelse og fællesskab for queer og marginaliserede personer.   

 

De charmerende, spydige sange har bragt girlcrush til Roskilde Festival, Hej Søster Fest og givet dem airplay på blandt andet P6 Beat. I 2021 har bandet også medvirket i DR2-dokumentaren ‘DR2’s store danske rockhistorie’.

 

girlcrush musikvideo

 

Vært: Rikke Collin

Rikke Collin (f.1992) er antikapitalist og podcastvært og står bag programmer som bl.a. Tårekanalen, Rigtige venner, Klovn podcast (m. Jacob Hinchely) & Pippi for voksne (m. Signe Amtoft). Hun har baggrund som cand.mag i film- og medievidenskab og beskæftiger sig med kulturformidling, arbejdskritik, idealisme og mentalt helbred med udgangspunkt i det enkelte individs oplevelse af verden, samt hvordan det har sammenhæng med fællesskabet.

 

Rikke Collin – foto: Rita Kuhlmann

Datoer

10. aug 2022, 16:00 til 20:30

Praktisk information

  • Du har fri adgang til Kunsten Summer Lounge, når entreen til museet er betalt. 
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré