Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten Summer Lounge: girlcrush + Sadaf Hayat + Rikke Collin

Den står på sol og sommer i Kunstens skulpturpark hver onsdag sommeren over, når vi inviterer dig med til Kunsten Summer Lounge. Her er hygge, lækker mad, kolde drinks, solskin, kunst, talks, musik og glade mennesker.

Program

16.00 Parken og baren åbner – Wasabi (DJ-set) spiller

17.00 Talk: Et stofligt oprør mod fast fashion med Sadaf "Saf" Hayat

18.00 Workshop: Plantefarvning med GRO SELV. Kom og få indblik i planternes forunderlige verden når vi skal udforske og blive klogere på plantefarvning! Lær hvordan du giver gamle tekstiler nyt liv med dine grøntsagsrester og naturens vilde planter. Der vil være materialer, god stemning og selvfølgelig GRO SELV’ere til at guide dig! Der kan være begrænsede pladser, som fordeles efter ‘først til mølle’-princippet.

18.15 Guidet tur – vi mødes i forhallen

19.00 Musik: girlcrush

20.30 Tak for i aften

 

Talk: Et stofligt oprør mod fast fashion med Sadaf "Saf" Hayat

Rikke Collin taler med Sadaf "Saf" Hayat. Hun er designer og står bag tøjmærket ‘Atelier Sardin’. Saf arbejder ud fra slow fashion-principperne.


Fra en kælder i Valby viser Sadaf Hayat med slow fashion-tøjmærket Atelier Sardin, hvordan antikapitalistisk aktivisme kan starte hos den enkelte, og hvordan det kan gøre en forskel, når vi bliver bevidste om det tøj, vi tager på kroppen. Denne talk undersøger forholdet mellem personlige værdier og de idealer, som fast fashion i modebranchen præsenterer for os. Vi kommer rundt om vigtigheden af at forstå, hvor tingene kommer fra, og hvordan slow fashion kan ændre vaner og syn på verden.

 

Sadaf Hayat – Privatfoto

 

Musik: girlcrush

Med deres minimalistiske punk fortæller girlcrush historier om psykisk sygdom, queer kærlighed og sex set fra et queer og feminint perspektiv.  

 

girlcrush skriver sange om de liv, som ligger uden for det heteronormative ideal, og sangene beskriver følelser som kærlighed, begær og angst som non-monogam, queer og transkønnet. Bandet vil give en stemme til dem, som ikke bliver hørt, og skabe en følelse af genkendelse og fællesskab for queer og marginaliserede personer.   

 

De charmerende, spydige sange har bragt girlcrush til Roskilde Festival, Hej Søster Fest og givet dem airplay på blandt andet P6 Beat. I 2021 har bandet også medvirket i DR2-dokumentaren ‘DR2’s store danske rockhistorie’.

 

girlcrush musikvideo

 

Buens Bogcafé popper up

(Regn)buens bogcafé er en lokalejet boghandler og kaffebar i Aalborg specialiseret i at forhandle både nyt og brugt LGBT+ litteratur - den første af sin slags i Danmark. Bogcaféen drives af de to queer-personer og bedste venner Emma og Kristine. Til dagligt finder du dem på Maren Turis Gade 12 i Aalborg, men i dag popper de op i parken. Kig forbi deres stand og bliv klogere på bogcaféen.

 

Vært: Rikke Collin

Rikke Collin (f.1992) er antikapitalist og podcastvært og står bag programmer som bl.a. Tårekanalen, Rigtige venner, Klovn podcast (m. Jacob Hinchely) & Pippi for voksne (m. Signe Amtoft). Hun har baggrund som cand.mag i film- og medievidenskab og beskæftiger sig med kulturformidling, arbejdskritik, idealisme og mentalt helbred med udgangspunkt i det enkelte individs oplevelse af verden, samt hvordan det har sammenhæng med fællesskabet.

 

Rikke Collin – foto: Rita Kuhlmann

 

Mad fra Brasserie Kunsten

Kyllingesalat med kål, edamamebønner, timian, citron, kartofler og citroncreme98,-
Spicy nudelsalat med braiseret okse, peberfrugt, kimchi, kål, peanuts og sesam98,-
Cremet kikærtesalat med forårsløg, karry, kokos, gulerod, peanuts78,-
Alle retter serveres med sprødt foccaciabrød 
  
Børneret: Cremet pastasalat med tomat og kylling65,-

Datoer

10. aug 2022, 16:00 til 20:30

Praktisk information

  • Du har fri adgang til Kunsten Summer Lounge, når entreen til museet er betalt. 
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré 

Kunsten Summer Lounge er støttet af