Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Summer Lounge: Lucky Lo + Jessica Petersen + Emma Holten

Den står på sol og sommer i Kunstens skulpturpark hver onsdag sommeren over, når vi inviterer dig med til Kunsten Summer Lounge. Her er hygge, lækker mad, kolde drinks, solskin, kunst, talks, musik og glade mennesker.

Program

16.00 Parken og baren åbner – DJ TWA tænder pladespilleren

17.00 Talk: Tjek dit klimaprivilegie? med Jessica Petersen

18.00 Workshop: Suminagashi – Meditativ marmorering. Prøv Suminagashi – den på én gang meditative og utæmmelige japanske marmorerings-teknik, som får papir til at ligne marmor! Kunstens egen huskunstner guider dig og alle kan være med. Der er begrænsede pladser, som fordeles efter ‘først til mølle’-princippet.

18.15 Guidet tur – vi mødes i forhallen

19.00 Musik: Lucky Lo

20.30 Tak for i aften

 

Talk: Tjek dit klimaprivilegie med Jessica Petersen

Emma Holten taler med Jessica Petersen. Hun er en afro-dansk, intersektionel, klimaretfærdigheds aktivist som gennem sine statskundskabsstudier, sin aktivisme og frivillige arbejde i Collective Against Environmental Racism m.fl. samt nuværende stilling som forskningsassistent i In futurum beskæftiger sig med krydsfeltet mellem anti-racisme og politisk økologi. Når det kommer til klima og miljø, har klimaaktivisten Vanessa Nakate sagt, er vi ikke alle i samme båd. Vi rammes alle, men dybt forskelligt alt efter, hvor vi bor. Marginaliserede grupper både i nord og syd bærer den tungeste byrde af miljøsvineri og klimaforandringer, mens de mest privilegerede i verden, oftest dem med den hvideste hud og de største udledninger, har råd til at flytte sig fra de steder, hvor skaderne er størst. Hvorfor vejer nogle liv tungere end andre? Og hvordan kan vi som aktivister organisere os for klimaet og for et globalt samfund uden racisme?

 

Jessica Petersen

 

Musik: Lucky Lo

Lucky Lo, den svenske multi-instrumentalist og sangskriver Lo Ersares alt-pop pseudonym, er som et spil hinkesten. Hun springer mellem det velkendte og det finurlige; det groovy og det uventede. Og ligesom legens mangefarvede ruder af kridt, afdækker Lo og hendes band nyt land og emner af både lyse og mørke nuancer, imens Lo Ersares ærlige, inderlige og oprigtige vokal skinner altid igennem.  


Lo er oprindeligt fra Umeå i Sverige, men flyttede til København i 2014 som gademusikant, der hyppigt besøgte kanalerne i Christianshavn med hendes instrument, banjoen. Men baggrunden i folkemusik er langtfra hendes eneste inspirationskilde. Lucky Lo’s alt-pop trækker også fra hendes vidtgående musikalske interesser for alt fra fri improvisation til bulgarsk vokalmusik. Lo er også påvirket af den pulserende popmusik, der kommer fra hendes andet hjem, Japan, som hun har tilbragt en del tid i, såvel som DIY-punkscenen fra hendes hjemby i Sverige.

 

ksl 22 lucky lo video

 

Dagens vært: Emma Holten

Emma Holten (f. 1991) er feministisk aktivist og foredragsholder. Siden projektet SAMTYKKE i 2014 om hendes egen oplevelse med en digital krænkelse, har hun markeret sig som én af de mest markante stemmer om magt og undertrykkelse i Danmark. Siden 2021 har hun turneret for udsolgte sale med foredraget Hvad er vi værd? – om feministisk økonomi.

 

Emma Holten – foto: Claudia Vega

 

Mad fra Brasserie Kunsten

Tomatiseret perlebyg, pesto med spinat, basilikum, kylling og parmesanflager98,-
Asiatisk risnudelsalat med pulled gris, teriyaki, broccoli, spidskål, gulerod og sesam98,-
Kartoffelsalat af nye danske kartofler, løvstikke, forårsløg, radiser og sylt78,-
Alle retter serveres med sprødt foccaciabrød 
  
Børneret: Cremet pastasalat med tomat og kylling65,-

Datoer

29. jun 2022, 16:00 til 20:30

Praktisk information

  • Du har fri adgang til Kunsten Summer Lounge, når entreen til museet er betalt. 
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré 

Kategorier

Kunsten Summer Lounge er støttet af