Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten Summer Lounge: Pil + Norma Martinez + Emma Holten

Den står på sol og sommer i Kunstens skulpturpark hver onsdag sommeren over, når vi inviterer dig med til Kunsten Summer Lounge. Her er hygge, lækker mad, kolde drinks, solskin, kunst, talks, musik og glade mennesker.

Program

16.00 Parken og baren åbner – DJ TWA tænder pladespilleren

17.00 Talk: Hvem har ordet? – Når medierne ikke afspejler befolkningen med Norma Martinez

18.00 Walk: Indendørsmennesket på storbysafari – Kom på fornavn med den lokale fauna og flora.

Mange af os lever det meste af vores liv inden døre og har måske glemt at lægge rigtigt mærke til den natur, som vi er en del af. Du behøver heldigvis ikke tage vaders på og stille dig ud i en skovsø, for at se eller blive betaget af naturen. Faktisk udspiller der sig hver dag små og store dramaer under barken, bag bladet og i vandpytten – også i byen. På denne walk lader vi os fortrylle af naturen lige udenfor døren sammen med Kunstens tekniker og husfotograf Niels Fabæk, som også er tidligere naturformidler. Turen starter ved Untilled (Liegender Frauenakt) af Pierre Huyghe, som er en del af den aktuelle udstilling OFFSPRING - Pierre Huyghe, som netop sætter fokus på arternes sameksistens. Der er begrænsede pladser, som fordeles efter ‘først til mølle’-princippet.

18.15 Guidet tur – vi mødes i forhallen

19.00 Musik: PIL

20.30 Tak for i aften

 

Talk: Hvem har ordet? – Når medierne ikke afspejler befolkningen med Norma Martinez

Emma Holten taler med Norma Martinez om de konsekvenser, det kan have, når hverken kilder eller journalister i pressen afspejler befolkningssammensætningen.


Norma Martinez er uddannet journalist og medstifter af foreningen Ansvarlig Presse. Foreningen udgav i 2022 rapporten “Dem, vi (stadig) taler om”, der konkluderede, at 14% af den danske befolkning er flygtninge eller efterkommere, men udgør kun 3,5% af kilderne i medierne. Dermed står det værre til nu end i 2016, hvor tallet var 4%. Samme nedslående statistikker gør sig gældende i forhold til repræsentation inden for journaliststanden, og det står særligt slemt til med repræsentation af kvinder med etnisk minoritetsbaggrund. Hvordan former disse statistikker vores oplevelse af samfundet, og hvad betyder det for de mennesker, der vokser op i et land, hvor de aldrig får lov til at høre deres egne historier i medierne?

 

Norma Martinez

 

Musik: Pil

Denne onsdag skal vi opleve sidste års vinder af DRs Karrierekanonen og et navn, som Gaffa har beskrevet på listen "de bliver store i 2022". Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et opløftende og legende popunivers. Ensomhed og ulykkelig kærlighed beskrives så præcist som muligt, så lytteren kan mærke, at der er noget på spil og samtidigt kan nikke genkendende til de udpenslede, pinlige scenarier. Som når Pil står på et levende dansegulv, omringet af mennesker og aldrig har følt sig mere ensom i hele sit liv. 

 

I efteråret 2019 udgav Pil sin første EP “Når Du Går Herfra” og fik særligt ros for sine velskrevne danske tekster, som af Soundvenue blev kaldt “mesterligt konstrueret”. Især sangen “Nattely” har givet Pil en masse omtale i musikmagasiner og loyale lyttere på Spotify, hvor nummeret har rundet 1 million streams. Siden har hun bl.a. udgivet duetten “Omvendt” med Andreas Odbjerg og senest singlen “Inde I Mig”, som ifølge Politiken gør Pil til en artist, der giver “de største musikløfter om fremtiden for dansksproget pop”.

 

“Kan du lide elektronisk pop med dansksprogede tekster, der handler om ungdom, pinligheder og livets melankoli? Er du til koryfæer som Rocazino og Marie Key? Pil har det hele samt en karakteristisk, personlig stemme, som man kun kan holde af” – Gaffas guide til “de bliver store i 2022”.

 

Pil musikvideo

 

Vært: Emma Holten

Emma Holten (f. 1991) er feministisk aktivist og foredragsholder. Siden projektet SAMTYKKE i 2014 om hendes egen oplevelse med en digital krænkelse, har hun markeret sig som én af de mest markante stemmer om magt og undertrykkelse i Danmark. Siden 2021 har hun turneret for udsolgte sale med foredraget Hvad er vi værd? – om feministisk økonomi.

 

Emma Holten – foto: Claudia Vega

 

Mad fra Brasserie Kunsten

Tomatiseret perlebyg, pesto med spinat, basilikum, kylling og parmesanflager98,-
Asiatisk risnudelsalat med pulled gris, teriyaki, broccoli, spidskål, gulerod og sesam98,-
Kartoffelsalat af nye danske kartofler, løvstikke, forårsløg, radiser og sylt78,-
Alle retter serveres med sprødt foccaciabrød 
  
Børneret: Cremet pastasalat med tomat og kylling65,-

Datoer

13. jul 2022, 16:00 til 20:30

Praktisk information

  • Du har fri adgang til Kunsten Summer Lounge, når entreen til museet er betalt. 
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré 

Kunsten Summer Lounge er støttet af

 

 

 

 

 

Talk'en er desuden støttet af