Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Summer Lounge: Rebecca Lou + Lisa Lind + Rikke Collin

Den står på sol og sommer i Kunstens skulpturpark hver onsdag sommeren over, når vi inviterer dig med til Kunsten Summer Lounge. Her er hygge, lækker mad, kolde drinks, solskin, kunst, talks, musik og glade mennesker.

Program

16.00 Parken og baren åbner – DJ TWA tænder pladespilleren

17.00 Talk: Et bæredygtigt arbejdsliv – #nochef? med Lisa Lind Dunbar

18.00 Workshop: Kunstens Tegneklub x Sketch with me popper up I parken

Spids din bedste blyant, støv skitsebogen af og drop in til en uformel ’Sketch with me’-tegnesession i parken. ’Sketch with me’ er et åbent fællesskab for ALLE tegneinteresserede, der kan lide at dele deres tegnekærlighed og tegne sammen med andre. Kunsten stiller redskaber til rådighed, men du må gerne medbringe dit eget. Bastian fra ’Sketch with me’ holder med jævne mellemrum tegneklub på Kunsten, hvor inspirationen både hentes i Kunstens udstillinger og hos de andre i fællesskaber. Læs mere på kunsten.dk/tegneklub.

18.00 Performance: Kunsten at Tjene af Lotte Bækgaard, PernillePoet og Tam Vibberstoft.

Skulle det være en portion ærlighed? Mange kunstnere er nødsaget til at have en ufaglært bibeskæftigelse til mindsteløn uden for deres kunstneriske praksis. Med performanceværket Kunsten at Tjene stiller de tre kunstnere Lotte Bækgaard, PernillePoet og Tam Vibberstoft spørgsmålet: Hvor går grænsen mellem tjener og performer? Oplev performancen i parken, hvor det alternative menukort blandt andet byder på tid, ro, afstand og afslag. Har gæsten travlt, fås oplevelsen også som takeaway.

18.15 Guidet tur – vi mødes i forhallen

19.00 Musik: Rebecca Lou

20.30 Tak for i aften

 

Talk: Et bæredygtigt arbejdsliv – #nochef? med Lisa Lind Dunbar

I vinteren 2022 indsamlede Lisa Lind Dunbar dokumentation om arbejderes oplevelser i restaurationsbranchen på Instagram. Med essayet Velbekomme, udgivet i Atlas Magasin, satte hun gang i en større debat om forholdene for arbejderne, og hvad de skal stå model til. Denne samtale tager udgangspunkt i Lisas aktivisme og undersøger, hvordan restaurationsbranchen er sigende for samfundets hierarkier og værdisættelse af mennesker. Samtalen kommer også omkring arbejderbevægelsers fælles kampe anno 2022.


Lisa Lind Dunbar er tidligere tjener. I essayet Velbekomme beskriver hun de udnyttende og voldelige arbejdsvilkår i den danske restaurationsbranche. Hun kæmper for at bringe skyggesiden af dansk gastronomi frem.

 

Lisa Lind Dunbar – privatfoto

 

Musik: Rebecca Lou

At rockens vildskab ikke kan forenes med popmusikkens iørefaldende kækhed er en sejlivet og helt forkert myte. Det er Rebecca Lou det endegyldige bevis på.  Rebecca kan både lave smadret punk med alt, hvad det indebærer af læderjakker og dommedagsguitar, men hun er også leveringsdygtig på vemodige akkorder, melodier og tekster, der sætter sig fast i din hjerne, som den mest insisterende popsang.

 

Siden debut-ep'en Skeletons fra 2018 har Rebecca Lou haft singler i rotation på både P3 & P6. Hun har turneret i Danmark, Tyskland, Østrig og England og blandt andet optrådt på Roskilde Festival, SPOT Festival, til Livebeatet på P6 Beat og Gaffaprisen 2020.

 

Læs et dybdegående interview med Rebecca Lou på gaffa.dk.

 

Rebecca Lou musikvideo

 

Vært: Rikke Collin

Rikke Collin (f. 1992) er antikapitalist og podcastvært og står bag programmer som bl.a. Tårekanalen, Rigtige venner, Klovn podcast (m. Jacob Hinchely) & Pippi for voksne (m. Signe Amtoft). Hun har baggrund som cand.mag i film- og medievidenskab og beskæftiger sig med kulturformidling, arbejdskritik, idealisme og mentalt helbred med udgangspunkt i det enkelte individs oplevelse af verden, samt hvordan det har sammenhæng med fællesskabet.

 

Rikke Collin – foto: Rita Kuhlmann

 

Mad fra Brasserie Kunsten

Kyllingesalat med kål, edamamebønner, timian, citron, kartofler og citroncreme98,-
Spicy nudelsalat med braiseret okse, peberfrugt, kimchi, kål, peanuts og sesam98,-
Cremet kikærtesalat med forårsløg, karry, kokos, gulerod, peanuts78,-
Alle retter serveres med sprødt foccaciabrød 
  
Børneret: Cremet pastasalat med tomat og kylling65,-

Datoer

17. aug 2022, 16:00 til 20:30

Praktisk information

  • Du har fri adgang til Kunsten Summer Lounge, når entreen til museet er betalt. 
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré 

Kunsten Summer Lounge er støttet af