Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunstens nye marmorfacade – fra teori til praksis *ikke flere ledige pladser*

Den nye marmor til museets facader er udvalgt af Kunstens bygherrerådgiver, arkitekt maa og stenhugger Mette Marciniak, i et tæt samarbejde med geolog Torben Seir. Denne eftermiddag kan du møde Mette Marciniak, når hun fortæller om processen.

Kom og hør om de overvejelser og undersøgelser, der ligger til grunde for udskiftningen af Kunstens marmorbeklædning. Hør om hvilke udfordringer det kan give at arbejde med en fredet bygning og hvilken restaureringstilgang, som ligger til grunde for projektet. Kom med på en visuel rejse til stenbruddet i Carrara i Italien, hvor både den gamle og den nye marmor kommer fra. Følg processen fra marmoret brydes i stenbruddet, til råblokkenes videre bearbejdning fra råplader til færdige beklædningsplader, der afslutningsvis blev monteret på Kunstens facader.

 

Kunstens oprindelige marmorfacader var efter ca. 40 år under voldsomt nedbrud og en udskiftning af disse var nødvendig. Marmorpladerne krummede op til mindst 18 mm i længderetningen i en konveks deformation. De krumme beklædningsplader gav facaderne et bølgende og nærmest organisk præg, der i høj grad svækker bygværkets stramme, modernistiske formsprog. Krumningen var et resultat af en svækkelse af marmorets mikrostruktur, og pladernes styrkeparametre bliver herved reduceret kraftigt.


Efter foredraget er det muligt at nyde et stykke marmorkage i Café Aalto, særligt bagt til denne dag. Hvis du vil være sikker på en plads, kan du booke bord her.

 

Tilmelding

  • Når museumsentréen er betalt, er det gratis at deltage. Du bedes dog tilmelde dig via nedenstående formular.
  • Nedenstående formular indsendes pr. deltager - deltager I to eller flere, skal formularen indsendes flere gange.
  • Er formularen ikke vist, er der ikke flere ledige pladser.

Datoer

11. mar 2017, 14:00 til 15:00