Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunstigt – Kan computere gøre os mere kreative?

26. sep 2021, 14:00 til 15:30

Computeren har fået sit eget liv og nu kan den også skrive digte og skabe billedkunst. Få indblik i det kreative potentiale teknologier som kunstig intelligens og machine learning åbner for, og bliv klogere på de konsekvenser, det kan medføre.

I Kunstens aktuelle udstilling Work it Out stiller vi skarpt på fremtidens arbejdsliv, hvor robotter snart bliver til en fast kollega.

- Hvad sker der hvis vi begynder at integrere kunstig intelligens i kreativt arbejde?

 

Psykologen Mads Korsgaard og kunstneren Andreas Refsgaard vil inspirere kunstnere og kreative sjæle til at omfavne mulighederne i computeralgoritmer og andre nye digitale teknologier. Sammen har de skrevet bogen ”Skabt af en kunstig intelligens?".

 

I deres underholdende og interaktive foredrag kommer du med ind i teknologiens kreative mulighedsrum og bliver klogere på, hvordan computeralgoritmer og kunstig intelligens kan anvendes kreativt og kunstnerisk, når algoritmer skriver digte, skaber billeder og interagerer med de menneskelige deltagere. Vi finder også det lange kikkertsigte frem, når vi ser nærmere på, hvordan kunstig intelligens vil kunne påvirke kreativt arbejde inden for en nær fremtid, og hvilke konsekvenser det vil medføre for vores samfund - herunder vores kunst, design og arkitektur.

 

Måske bliver din næste yndlingspoet en computer. Eller måske kommer kunsten på dine vægge til at være delvist lavet af robotter. Vær med, når Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard dykker ned i tankevækkende refleksioner og underholdende eksempler fra kunstens verden.

 

(Foto: En kunstig intelligens har placeret Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard i Karl Nordströms kul- og kridttegning "I Parken" fra år 1900)

 

Om Andreas Refsgaard og Mads Korsgaard

Andreas Refsgaard er en dansk kunstner og kreativ programmør. Hans kunstneriske praksis baserer sig særligt på en legende tilgang til digitale teknologier som kunstig intelligens.

Andreas’ værker er blevet udstillet på steder som ARoS, Roskilde Festival, New York Design Week, Ars Electronica og KIKK Festival, og hans prisbelønnede arbejde er publiceret i blandt andet New Scientist, Vice, Gizmodo og Designboom.

 

Mads Korsgaard er en dansk psykolog, cand. psych., forfatter og foredragsholder med speciale i kreativitet. I 2019 kiggede han forbi Kunstens Summer Lounge med Pede B, til en talk om at være ”Aktivt Kreativ”, som også er navnet på deres fælles bog. Han har før optrådt på festivaler som SPOT Festival og Smukfest og har desuden samarbejdet med IBM om at anvende den verdensberømte kunstige intelligens Watson som en kreativ sparringspartner.

 

Fuldend din oplevelse – book lækker mad i Brasserie Kunsten, der står klar med en udsøgt menu før foredraget.

 

Praktisk information

  • Det er gratis at deltage i foredraget, men det kræver reservation af plads herunder.
  • Bemærk at der skal betales entré, hvis man ønsker at besøge museets udstillinger.
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré, men skal også reservere plads herunder.
  • Formularen skal udfyldes én gang pr. tilmelding.
  • Vises formular herunder ikke, så er der ikke flere ledige pladser.
  • Arrangementet foregår i Kunsten Auditorie.

Tilmeldingsformular

Datoer

26. sep 2021, 14:00 til 15:30

Kategorier