Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Lind & Lahme Bogklub – Mød Martin Riis Kastrup, Mads Vangsgaard Hyldig, Niels Krause-Kjær og Sara Alfort

28. maj 2024, 19:00 til 21:00

Kom med til Lind & Lahme Bogklub, hvor Ann Lind Andersen og Julia Lahme inviterer dig til at udforske og reflektere over et spændende landskab af følelser, tanker, menneskelig erfaring, politiske intriger og kulturel forandring. Det hele tager sit udgangspunkt i tre bøger med tre forskellige perspektiver.

Denne aften skal vi omkring mental sundhed, hvor Martin Riis Kastrup og Mads Vangsgaard Hyldig med deres bog 'HjerneRo' giver konkrete værktøjer til at håndtere stress og bekymringer. Vi udforsker magtens dunkle korridorer med Niels Krause-Kjærs politiske thriller 'Jagttegn'. Og så skal vi møde 12 skandinaviske kvindelige kunstnere, der udfordrede tidens forventninger og konventioner i deres samtid fra 1915-1960 sammen med Sara Alfort og hendes seneste bog 'Damer der fik nok'.

 

 

’HjerneRo’ af Martin Riis Kastrup, Mads Vangsgaard Hyldig & Mindcamp

Vores hjerner kan håndtere store mængder stress og pres, så længe vi bare giver den ro og pauser. Men hvordan gør man lige det, når tankerne farer rundt, bekymringerne går i maven og stressen stiger? Det giver psykologerne bag Mindcamp, Mads Hyldig og Martin Kastrup, dig konkrete værktøjer dig til i ’HjerneRo’. De har begge haft stress helt inde på livet som henholdsvis kræftsyg og soldat i Afghanistan, og deler i bogen deres videnskabelige og personlige erfaringer, der kan hjælpe dig godt videre.

 

’Jagttegn’ af Niels Krause-Kjær

Jagttegn er femte uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie, der lægger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen. Bog starter med en folketingspolitiker, der findes død efter en kongejagt på et gods i Jylland. Han er skudt gennem hovedet, og alle går ud fra, at der er tale om selvmord. Samme dag forsvinder hans unge niece, der har gjort overraskende opdagelser i forbindelse med en eksamensopgave på journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik Torp er vikar. Umiddelbart efter indledes en kampagne mod landets forsvarsminister. Ulrik Torp trækkes ind i sagen, der viser sig at handle om militær oprustning, lobbyisme for milliarder, udenlandske interesser og skjult støtte til politikere. Men hvem er det egentlig, der trækker i trådene?

 

’Damer der fik nok’ af Sara Alfort

’Damer der fik nok’ fortæller historien om 12 skandinaviske kvindelige kunstnere fra 1915 til 1960. Fra kvinderne fik stemmeret i Danmark, til p-pillen gjorde det muligt at bestemme, om man ville have børn – og med hvem. Ulla Bjerne, Cora Sandel, Thit Jensen, Agnesvon Krusenstjerna, Hulda Lütken, Karen Blixen, Karen Aabye, Maria Wine, Tove Jansson, Ester Nagel, Sara Lidman og Inga Ehrström var alle damer, der fik nok af tidens forventninger og nedarvede konventioner. De var optagede af at adskille sex fra reproduktion og af, hvad det overhovedet ville sige at være kvinde. De rejste ud i verden – drevet af deres lyst til frihed og eventyr, lyst til mænd og kvinder og lyst til at udtrykke sig helt på tværs af tidens gode smag.

Datoer

28. maj 2024, 19:00 til 21:00

Praktisk information

  • Pris: 180,- + entré til museet.
  • Årskortholdere har fri entré, men skal også købe billet.
  • Vin, kaffe, snacks og anden forplejning kan købes i brasserie Kunsten og må gerne medbringes.
  • Billetkøb refunderes kun i tilfælde af aflysning.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Arrangementet er støttet af