Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Open: Mapping of the Movable

Et midlertidigt kulturhus af kunstner Maj Horn og kunstplatformen, f.eks. Hvad sker der med kulturhuses fortællinger, når mennesker og møbler mødes og blandes sammen og skaber et nyt, fælles rum?

Blandt andet denne undren ligger til grund for projektet Mapping of the Movable. Projektet søger at skabe og dokumentere en alternativ produktion af byen. Det er en undersøgelse om selvorganiserede steder, subkulturer og det offentlige rum, som har taget form gennem performative møder, workshops, vandringer og digitale events. Aalborg gennemgår i disse år en stor transformation fra industriby til en vidensbaseret universitetsby med kultur og kunst i fokus. Mapping of the Movable undersøger transformationen fra selvorganiserede og subkulturelle perspektiver, omkring hvordan fællesskaberne relaterer sig til Aalborgs historie og byens vækst.

 

Release event for projektet

Maj Horn beskæftiger sig med sociale konstruktioner i samspil med design og arkitektur. Projektet Mapping of the Movable er en del af en digital kunstnerpublikation om vores fælles tilgængelige rum, og denne dag er release eventet for publikationen. Projektet er skabt i samarbejde med f.eks og er en del af Kunstens Open-program.

 

Det kollektive materiale vil kulminere i en digital guide, der kortlægger 28 eksisterende fællesskaber i Aalborg, der alle praktiserer sociale handlinger, aktivisme, kunst eller designproduktion. Udover fællesskabernes forhold til byen vil guiden også handle om stedernes daglige rytmer, sociale aspekter, selvorganiserende strukturer, beslutningsprocesser, udfordringer og (u)opfyldte drømme.

 

I Mapping of the Movable placers stole fra forskellige kulturhuse i Aalborg i Kunstens foyer på en måde, så de afspejler de respektive huses aktiviteter, design og arkitektur. Når gæsterne sætter sig på stolene, skaber de sammen med kunstneren et midlertidigt kulturhus, et lille nyt bevægeligt samfund af interaktion og arkitektur.

 

I dette tilfælde henviser "fælles" til det kulturelle og de naturlige ressourcer, der er tilgængelige for alle borgere, lige fra fysiske offentlige rum og websteder til immaterielle genstande som lokal viden.

 

Deltag i den kreative proces, det socialt engagerede kunstværk foran og sammen med en bred offentlighed, der skaber basis for Maj Horns publikation.

 

Under eventet er der en samtale om publikationens tematikker og greb ved Scott William Raby fra kunstnerplatformen f.eks., Maj Horn og Signe Meisner Christensen, Postdoc ved Institut for Design, Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet.

Datoer

9. jun 2021, 17:30 til 19:30