Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Screening: 'The Green Land' i Biffen

Alkymi, klimakrise og menneske-natur møde. Kom og oplev en helt særlig ’sneak peak’ screening af 'The Green Land' af Inuk Silis Høegh med efterfølgende debat.

En lysende og næsten kunstig grøn farve løber gennem landskabet som en fremkaldervæske af naturens egne processer: Fra is til klippe, til vand til jord til ild. Er det mon en alkymist, den førmoderne videnskabsmand, der er på spil med sine kemiske troldomskunster? Eller er det en skovbrand ude af kontrol som et aktuelt billede af klimakrisens traumatiserende naturafbildninger?

 

Kom og oplev en ’sneak peak’ præsentation af den dansk/grønlandske kunstner Inuk Silis Høeghs storslåede filmiske installation The Green Land. I samarbejde med den danske lydkunstner Jacob Kirkegaard har Høegh skabt en unik lyd-og-billede fortælling om den grønlandske natur, som samtidig stiller grundlæggende spørgsmål til det moderne menneskes forhold til naturen. Efter filmen vil der være en debat med Inuk Silis Høegh (online), lektor ved Teknoantropologi, Aalborg Universitet, Astrid Oberborbeck Andersen og publikum. Debatten modereres af kurator og kunstforsker Signe Meisner Christensen.

 

Arrangementet er en del af Det Tredje Sted, Et kunstprogram om båndet til Grønland i Aalborg. Det Tredje Sted er kurateret af DECOLONI_AAL og er et samarbejde med Det Grønlandske Hus i Aalborg og Kunsten Museum for Moderne Kunst i Aalborg.

 

The Green Land er produceret af Ánorâk Film I/S.

 

Om Inuk Silis Høegh og Astrid Oberborbeck Andersen

 

Inuk Silis Høegh (f. 1972) er filmskaber og billedkunstner med base i Nuuk. Han er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi og har desuden en master i filmproduktion fra University of Bristol.

 

Astrid Oberborbeck Andersen er antropolog og lektor i Teknoantropologi ved Aalborg Universitet. Hun forsker i menneske-miljø relationer og forholdet mellem viden og politik.

 

Inuk Silis Høegh

 

Astrid Oberborbeck Andersen

 

Inuk Silis Høegh og lydkunstner Jacob Kirkegaard på location under produktionen af The Green Land

 

Coverfoto: Still fra The Green Land instrueret af Inuk Silis Høegh og produceret af Ánorâk Film I/S.

Datoer

15. mar 2022, 16:30 til 18:30

Praktisk information

  • OBS! Arrangementet foregår i Biffen, Sal A på Teglgårds Plads 1 (Nordkraft), 9000 Aalborg.
  • Billetter til filmvisningen koster 50 kr. (30 kr. for studerende og unge under 25 samt medlemmer af Klub Kunsten+Utzon).
  • Billetter kan kun købes online via linket her på siden.

Kategorier

Det tredje sted er støttet af