Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Dystopiske fremtidsfantasier og det mørke internet

10. okt 2023, 17:00 til 19:00

Det skal handle om fantasier. Dystopiske fantasier om en post-klimakrise-fremtid og obskure fantasier på det mørke internet. Nyd et glas vin og bliv klogere med Gregers og Rasmus fra Aalborg universitet.

Dystopiske fremtidsfantasier

Hvordan ser verden ud efter klimakrisen? Og hvordan bliver livet for mennesker og andre levende væsner?

 

Det vil adjunkt Gregers Andersen komme med et bud på. Han forsker i de fremtidsforestillinger, som klimakrisen sætter i gang. 

 

Han ser blandt andet på litteratur, installationskunst, film og reklamer  æstetiske fremstillinger af klimakrisens mulige konsekvenser. Og så svarer han på, hvad vi som samtidige mennesker kan lære af kulturens og kunstens post-klimakrise-scenarier.

 

Det mørke internet

I et populært meme afbildes internettet som et isbjerg. Over vandoverfladen ses velkendte hjemmesider som Youtube og Wikipedia, mens der i havets dyb gemmer sig et mørkt internet med obskure websites. 

 

Der er mange historier og forestillinger om internettet. I dette oplæg vil Lektor Rasmus Munksgaard fortælle om det mørke internet. Men hvor mørkt er det egentlig? Hvad gemmer sig i dybet under isbjerget? Det får du svar på til denne omgang Vin & Viden, hvor Rasmus skiller virkelighed fra mørke fantasier. 

 

Oplægsholdere

Gregers Andersen er adjunkt ved Aalborg Universitet. Han har i over et årti forsket i de fremtidsforventninger og -forestillinger, som klimakrisen giver anledning til. Han er aktiv i den offentlige klimadebat, og har blandt andet skevet bøgerne Grænseløshedens kultur (2016) og Frihed, lighed og bæredygtighed (2020).

 

Rasmus Munksgaard er lektor ved Aalborg Universitet og medlem af det Unge Akademi. Rasmus er kriminolog og forsker i illegale markeder  online såvel som offline  samt narkotika og cybercrime.

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Kunsten byder på et glas gratis vin, mens AAU og Det Unge Akademi byder på fascinerende facts fra spændende oplægsholdere.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Døren til auditoriet åbner kl. 16.30.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

10. okt 2023, 17:00 til 19:00

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af