Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Gåden om lillehjernen og hjerneskaders psykosociale følger | UDSOLGT

14. maj 2024, 17:00 til 19:00

Nyd et glas vin, imens du bliver klogere på verden og den nyeste forskning. Hør om den gådefulde lillehjerne, som kan langt mere, end hvad man hidtil har troet. Og om nye opdagelser inden for psykosociale følger af en hjerneskade.

 

Gåden om lillehjernen

Lillehjernen udgør kun omkring 10 procent af den samlede menneskehjerne. Den har ry for at være en "primitiv hjerne", der kun understøtter basale processer – for eksempel dem, der afgør, om vi skal kæmpe eller flygte. 

 

Men det er langt fra virkeligheden. I dette oplæg vil adjunkt og ph.d. Lau Møller Andersen på baggrund af evidens fra egen og andres forskning vise, at lillehjernen er meget mere kompliceret end som så. Og at den for eksempel muliggør proaktiv handling og muligvis også dét, man kan kalde proaktiv kognition.

 

Hjerneskade og de psykosociale følger

At få en skade på hjernen kan opleves som en kæmpe livsomvæltning. Den kalder på både fysisk, kognitiv, social og psykologisk støtte for at genfinde balancen i livet.

 

Men nyere forskning viser, at rehabilitering mangler fokus netop på de psykosociale følger. I marts 2022 udkom en ny definition af rehabilitering i Danmark. Ambitionen er at skabe en kulturændring i dansk rehabiliteringspraksis, så de underbelyste psykosociale følger af sygdom inddrages på lige vilkår med de fysiske. I oplægget præsenterer Chalotte Glintborg, ph.d. og lektor i rehabiliteringspsykologi, nye perspektiver på psykosocial rehabilitering efter en hjerneskade – herunder dyreassisteret rehabilitering samt adgang til kultur og almene fællesskaber.

 

Oplægsholdere

Lau Møller Andersen er adjunkt og ph.d. ved Aarhus Universitet og medlem af Det Unge Akademi. Lau forsker i hjernen og kognition, og han har en særlig interesse i at forstå, hvordan hjernen genererer bevidste oplevelser, hvordan den muliggør, at vi kan handle proaktivt. Og hvad der sker, når hjernen ikke fungerer som vanligt.

 

 

 

Chalotte Glintborg er ph.d. og lektor i rehabiliteringspsykologi og forskningsgruppeleder ved Aalborg Universitet. Chalottes forskning inkluderer studier af de psykosociale følger af at få og leve med sygdom både hos ramte og pårørende. Herunder sygdomsnarrativer og identitetsrekonstruktion samt psykologisk rehabilitering og effekterne af denne. 

 

 

Billedkreditering: Lau Møller Andersen, Foto: Lars Svankjær

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

14. maj 2024, 17:00 til 19:00

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Årskortholdere har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Køb et glas vin til en særligt reduceret 'Vin & Viden' pris online i forbindelse med pladsreservationen eller i Brasserie Kunsten på dagen. Vælg mellem rød, hvid eller rosé når du ankommer.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Vær venligst opmærksom på, at din pladsreservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter frafalder din reservation og pladsen kan give til anden side.
  • Pladsreservationer og køb af vin refunderes kun ved aflysning fra Kunstens side.

 

Nye billetbetingelser for 'Vin & Viden':

Vin er fremover ikke automatisk inkluderet i din plads til Vin & Viden. Det kan i stedet købes til en særligt reduceret 'Vin & Viden'-pris. Det kan ske online i forbindelse med pladsreservationen eller i Brasserie Kunsten, når du ankommer.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Arrangementet er støttet af