Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Indvandring – retorisk slagmark og inkluderende byer

Nyd et glas vin, imens du bliver klogere på verden og den nyeste forskning. Denne aften skal du høre to eksperter fortælle om indvandring. Om hvorfor emnet er så betændt, og hvad byerne kan gøre for bedre migrationsprocesser.

Hvorfor splitter indvandringen os? 

Indvandring er et betændt emne. Det er faktisk så betændt, at mange ikke kan holde ud at være i rum med nogen, som ikke deler deres holdning til emnet. Hvordan er vi kommet dertil?

 

Lektor ved Statskundskab på Aarhus Universitet, Kristina Bakkær Simonsen, vil i dette oplæg argumentere for, at politikerne har gjort indvandring til et moralsk anliggende ved at bruge en bestemt retorik. Oplægget giver eksempler på denne retorik og trækker på undersøgelser af de polariserende konsekvenser.

 

Byer og migration

Hvordan kan byen gøre en forskel for migrationsprocesser? Og hvorfor finder vi ofte andre tilgange til migration på lokalt niveau, end hvad vi ser på nationalt niveau?

 

Dét vil Martin Bak Jørgensen, professor i migrationsprocesser ved Aalborg Universitet, gøre dig klogere på. Med udgangspunkt i et igangværende internationalt forskningsprojekt giver Martin eksempler på, hvordan byer kan gøre en forskel og på, hvordan solidaritet kan spille en rolle for at udvikle nye og innovative former for inklusion.

 

Oplægsholdere

 

Kristina Bakkær Simonsen er lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet og medlem af Det Unge Akademi. Hun forsker i indvandreres integration, tilhørsforhold, og politiske inklusion på den ene side og majoritetssamfundets og politikernes forhold til disse emner på den anden. 

 

 

 

 

 

Martin Bak Jørgensen er professor i migrationsprocesser ved Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet. Martin undersøger i sin forskning, hvilke roller byer kan spille for indvandring- og integrationsprocesser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billedkreditering: Kristina Bakkær Simonsen: Lars Svankjær

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

16. apr 2024, 17:00 til 19:00

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Årskortholdere har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Køb et glas vin til en særligt reduceret 'Vin & Viden' pris online i forbindelse med pladsreservationen eller i Brasserie Kunsten på dagen. Vælg mellem rød, hvid eller rosé når du ankommer.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Vær venligst opmærksom på, at din pladsreservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter frafalder din reservation og pladsen kan give til anden side.
  • Pladsreservationer og køb af vin refunderes kun ved aflysning fra Kunstens side.

 

Nye billetbetingelser for 'Vin & Viden'

Vin er fremover ikke automatisk inkluderet i din plads til Vin & Viden. Det kan i stedet købes til en særligt reduceret 'Vin & Viden'-pris. Det kan ske online i forbindelse med pladsreservationen eller i Brasserie Kunsten, når du ankommer.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Arrangementet er støttet af