Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Kunstig intelligens og farlige chatbots | UDSOLGT

Den kan programmere, skrive sange og skabe smukke kunstværker. Men hvordan fungerer den kunstige intelligens, og skal vi frygte for vores jobs? Kom og nyd et glas vin, imens du bliver klogere på teknologien.

Kan kunstig intelligens gøre os arbejdsløse? 

Den kunstige intelligens er over os. Den er kreativ og effektiv, og den truer med at gøre alle fra programmører til kunstmalere arbejdsløse.

 

Det lyder næsten som magi, men hvordan fungerer kunstig intelligens?

 

Det vil adjunkt og forsker i kunstig intelligens Andreas Møgelmose gøre dig klogere på. Og du finder ud af, om kunstig intelligens virkelig kan være så kreativ, at vi skal frygte for vores jobs.

 

Farlige chatbots

Chatbots og store sprogmodeller  som for eksempel ChatGPT  fylder mere og mere i samfundet. Og de lader til at kunne bruges på uendeligt mange måder.

 

Men brugeren skal tænke sig om.

 

Chatbots kan sprede misinformation, vildlede sine brugere og lække følsomme oplysninger. Er det overhovedet trygt at bruge teknologien, og hvad skal man være opmærksom på?

 

Det svarer Johannes Bjerva på. Han er lektor på Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, og han vil fortælle dig, hvordan sprogmodellerne fungerer og problemerne ved at bruge de fantastiske chatbots. Det handler om etik, privacy og datasikkerhed. 

 

Oplægsholdere

Andreas Møgelmose er adjunkt på Institut for Arkitektur og Medieteknologi ved Aalborg Univseritet. Han forsker i kunstig intelligens og har en baggrund i automatisk billedanalyse. Andreas har blandt andet arbejdet med selvkørende biler, automatisk analyse af røntgenbilleder og styring af industrielle malerobotter. 

 


Johannes Bjerva er lektor på Institut for Datalogi og forsker i sprogteknologi (Natural Language Processing, NLP) ved Aalborg Universitet. I forskningen er fokus på at udvikle metoder og ressourcer indenfor NLP og at gøre teknologien tilgængelig for mindre sprog og samfund.

 

 

Om Vin & Viden

Nyd et glas vin, mens du får serveret fascinerende facts fra spændende oplægsholdere. Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om. Vi lover, at du efterfølgende får lyst til at dele din nye viden med venner og familie.

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Kunsten byder på et glas gratis vin, mens AAU og Det Unge Akademi byder på fascinerende facts fra spændende oplægsholdere.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Døren til auditoriet åbner kl. 16.30.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

19. sep 2023, 17:00 til 19:00

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af