Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Magiske muskler og bedre alderdom | UDSOLGT

Vi bliver ældre og ældre. Det stiller krav både til kroppen og til ældreplejen. Bliv klogere på et højaktuelt emne, når to eksperter fortæller om vejen til bedre ældreomsorg og om musklernes betydning for et sundt liv.

Menneskekroppens aldring 

Vi dykker ned i mysteriet omkring menneskekroppens uovertrufne potentiale for et langt og sundt liv.

 

Muskler – de magiske kræfter i vores krop – spiller en afgørende rolle for vores sundhed. Musklernes forfald udgør derfor en potentielt livstruende risiko, som mindsker vores overlevelseschancer og accelererer aldring. 

 

I dette foredrag vil lektor og ph.d. Lykke Sylow fortælle, hvilken indflydelse motion og sygdom har på musklerne og menneskekroppens aldring. Sammen udforsker vi vejen til et stærkere og sundere liv gennem forståelsen af vores magiske muskler.

 

Ældreomsorg og læring

Vi bliver flere og flere ældre i Danmark. Det betyder også flere mennesker med behov for professionel pleje og omsorg. Og dét stiller krav til sidstnævnte. 

 

Vi lærer ikke kunsten at yde omsorg ved at læse om det i en bog. Og vi får ikke bedre kvalitet i ældreplejen ved at krydse opgaver af i et kommunalt kvalitetssystem – der er brug for andre tilgange.

 

Bliv klogere på sammenhængen mellem læring og ældrepleje af høj kvalitet sammen med adjunkt og ph.d. Anne-Birgitte Rohwedder. Og hør blandt andet, hvordan kunst kan inspirere til læring gennem kropslige og sanselige erfaringer. 

 

Oplægsholdere

 

Lektor og ph.d. Lykke Sylow er forskningsgruppeleder ved det Biomedicinske Institut på Københavns Universitet og medlem af Det Unge Akademi. Lykke forsker i musklernes påvirkning og påvirkningen af motion, sygdom og aldring. Og så er hun forskningsleder for gruppen Molecular Metabolism in Cancer and Aging.

 

 

 

Anne-Birgitte Rohwedder er ph.d. ved Aalborg Universitet og adjunkt på Institut for kultur og læring. Hun er centerleder for FOCUS (ForskningsCenter for Uddannelse på SOSU-området) og har på forskellig vis beskæftiget sig med uddannelse til ældrepleje de seneste 25 år.

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

12. mar 2024, 17:00 til 19:00

Praktisk information

Arrangementets pladsreservationer er udsolgt.

 

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Årskortholdere har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Køb et glas vin til en særligt reduceret 'Vin & Viden' pris online i forbindelse med pladsreservationen eller i Brasserie Kunsten på dagen. Vælg mellem rød, hvid eller rosé når du ankommer.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Vær venligst opmærksom på, at din pladsreservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter frafalder din reservation og pladsen kan give til anden side.
  • Pladsreservationer og køb af vin refunderes kun ved aflysning fra Kunstens side.

 

Nye billetbetingelser for 'Vin & Viden':

Vin er fremover ikke automatisk inkluderet i din plads til Vin & Viden. Det kan i stedet købes til en særligt reduceret 'Vin & Viden'-pris. Det kan ske online i forbindelse med pladsreservationen eller i Brasserie Kunsten, når du ankommer.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Arrangementet er støttet af