Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Sociale medier og det dataficerede menneske

Næste gang: 
7. nov 2023, 17:00 til 19:00

Den digitale overvågning foregår på alle tænkelige og utænkelige måder. Men hvad betyder det for de informationer, som børn og voksne møder? Du kan opleve to oplæg, som giver dig viden, imens du drikker et glas vin.

Sociale medier og algoritmer i hverdagslivet

Vi lever i et platformssamfund, hvor algoritmer gennemsyrer hverdagslivet, og hvor små designgreb på sociale medier kan have stor indvirkning på vores relationer og selvforståelse. Med dette oplæg vil ph.d. og lektor i sociale medier Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet dykke ned i, hvordan de sociale mediers rammesætning med bl.a. likes og algoritmer har indflydelse på børn og unges hverdagsliv.

 

Det dataficerede menneske

Når vi bruger digitale medier, efterlader vi spor med vores data. Nogle af sporene bruger vi selv til at forfølge personlige mål igennem fx self-tracking, men data bruges også af en masse andre. I oplægget vil Stine Lomborg bruge eksempler fra sin forskning til at diskutere, hvad det betyder for vores identitet og livsmuligheder, når vi bliver repræsenteret og profileret igennem data.

 

Oplægsholdere

Malene Charlotte Larsen er lektor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet og har siden 2005 har forsket i unges brug af sociale medier. 

 

 

Stine Lomborg er lektor og ph.d. ved Københavns Universitet og

medlem af Det Unge Akademi. Stine Lomborg forsker i self-tracking og de digitale dataspor, vi alle sætter igennem brugen af medier i det personlige liv, arbejdslivet og vores liv som borgere i velfærdssamfundets institutioner. Leder af Center for Tracking & Society ved Københavns Universitet.

 

Om Vin & Viden

Nyd et glas vin, mens du får serveret fascinerende facts fra spændende oplægsholdere. Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om. Vi lover, at du efterfølgende får lyst til at dele din nye viden med venner og familie.

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Kunsten byder på et glas gratis vin, mens AAU og Det Unge Akademi byder på fascinerende facts fra spændende oplægsholdere.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Døren til auditoriet åbner kl. 16.30.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

2. mar 2023, 17:00 til 19:00
7. nov 2023, 17:00 til 19:00