Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Sociale medier og det dataficerede menneske | UDSOLGT

Den digitale overvågning foregår på alle tænkelige og utænkelige måder. Men hvad betyder det for de informationer, som børn og voksne møder? Du kan opleve to oplæg, som giver dig viden, imens du drikker et glas vin.

De reserverede pladser er udsolgt. Vi kan derfor ikke garantere en plads, hvis du ikke allerede har en reservation. Der vil blive frigjort pladser umiddelbart inden arrangementets start, hvis reserverede pladser ikke indløses.

 

Sociale medier og algoritmer i hverdagslivet

Vi lever i et platformssamfund, hvor algoritmer gennemsyrer hverdagslivet, og hvor små designgreb på sociale medier kan have stor indvirkning på vores relationer og selvforståelse. Med dette oplæg vil ph.d. og lektor i sociale medier Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet dykke ned i, hvordan de sociale mediers rammesætning med bl.a. likes og algoritmer har indflydelse på børn og unges hverdagsliv.

 

Det dataficerede menneske

Når vi bruger digitale medier, efterlader vi spor med vores data. Nogle af sporene bruger vi selv til at forfølge personlige mål igennem fx self-tracking, men data bruges også af en masse andre. I oplægget vil Stine Lomborg bruge eksempler fra sin forskning til at diskutere, hvad det betyder for vores identitet og livsmuligheder, når vi bliver repræsenteret og profileret igennem data.

 

Oplægsholdere

Malene Charlotte Larsen er lektor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet og har siden 2005 har forsket i unges brug af sociale medier. 

 

 

Stine Lomborg er lektor og ph.d. ved Københavns Universitet og

medlem af Det Unge Akademi. Stine Lomborg forsker i self-tracking og de digitale dataspor, vi alle sætter igennem brugen af medier i det personlige liv, arbejdslivet og vores liv som borgere i velfærdssamfundets institutioner. Leder af Center for Tracking & Society ved Københavns Universitet.

 

Om Vin & Viden

Nyd et glas vin, mens du får serveret fascinerende facts fra spændende oplægsholdere. Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om. Vi lover, at du efterfølgende får lyst til at dele din nye viden med venner og familie.

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Kunsten byder på et glas gratis vin, mens AAU og Det Unge Akademi byder på fascinerende facts fra spændende oplægsholdere.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Døren til auditoriet åbner kl. 16.30.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

2. mar 2023, 17:00 til 19:00
7. nov 2023, 17:00 til 19:00

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af