Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Workshop: Lærke Bagger x ’Kirsten Justesen – Pussy Power’

11. okt 2023, 16:30 til 19:15

Folkekær aalborgenser, strikdesigner og 'bonderøv extraordinaire', Lærke Bagger, kan finde inspiration alle vegne. I alt fra bunker af genbrugsgarn, børnenes legetøj efterladt på stuegulvet, festlig og fedtet fastfood - og kunst. I endnu en workshop på Kunsten dykker vi sammen ned i særudstillingen ’Kirsten Justesen – Pussy Power’, Lærkes måde at tage inspiration ind og oversætte det til kreativt output.

Lærke Bagger er kendt for sine farverige og legesyge striktrøjer, som hver især fortæller en historie. Med sit design og brugen af utraditionelle materialer som restgarn og perler udfordrer hun den klassiske tilgang til strik. For hvorfor hæfte en ende, når du bare kan binde en knude?

Selvom Lærke lever af sit unikke strikdesign, så deler hun gavmildt ud af alle hendes hemmeligheder – primært på Instagram og så i bogen ”Strik” fra 2021. Hun er blevet kendt og elsket for at dele sin ufiltrerede virkelighed, med alt hvad det indebærer af high-end fashion, tårer, ’striktivisme’, hurtigbriller, fine dining og leverpostejmadder. Og så ELSKER hun kunst og hvad det gør ved hende.

På denne workshop indtager vi Kunsten med restegarn, en masse åbne strikke-hjerter og inspirerende kunst af Kirsten Justesen, feministisk avantgardist og en sand pionér på den danske kunstscene. I workshoppen tager vi nemlig udgangspunkt i tre værker fra særudstillingen ’Kirsten Justesen – Pussy Power’, udvalgt af Lærke selv, fordi de rører et eller andet i hende.

Program
16.30 Dørene åbnes.
Vi anbefaler et smut ind i udstillingen før vi går i gang på scenen, da vi under workshoppen arbejder med reproduktioner af Justesens værker. De tre værker offentliggøres i god tid inden arrangementet.
Det vil desuden være muligt at finde en plads og købe lidt drikkevarer i baren.
17.00 Workshop del 1
18.00 Pause
18.20 Workshop del 2
19.15 Tak for i aften!

Mere om workshoppen
I en to timer lang samtale og workshop mellem Lærke Bagger, kunsthistoriker Clara Dale og publikum dykker vi ned i Lærkes frygtløse design-univers, hendes forhold til kunst og til Kirsten Justesen og hendes værker. Vi skal både snakke og strikke ud fra de tre værker af Justesen – ud fra dertilhørende kreative benspænd udtænkt af Lærke. Så ser vi, hvor det fører os hen.

Du får mest ud af workshoppen hvis du kan strikke eller hækle. Kniber det med at slå masker op selv, kan du sikkert få hjælp af en sidemakker.

Medbring gerne 8 stykker restgarn i forskellige farver, teksturer og tykkelser. Medbring også strikkepinde i tre forskellige størrelser – eller hæklenåle, hvis det er din ting. Har du hverken garn eller pinde kan du låne det af Kunsten eller du kan slå dig løs i genbrugsbiksens håndarbejdssektion.

Lad dit WIP (Work in progress) blive hjemme. Denne dag skal vi tænke ud af boksen, eksperimentere og strikke helt uden opskrift og et færdigt produkt for øje. #NoFear

Mere om Kirsten Justesen – Pussy Power
I anledning af Kirsten Justesens (f. 1943) 80-års fødselsdag hylder Kunsten en sand pionér på den danske kunstscene. Justesen står til stadighed som én af feminismens centrale skikkelser, der tager livtag med stereotype kønsopfattelser og driver de ubevidste og strukturelt bestemte begrænsninger, kvinder er underlagt, frem i lyset. Udstillingen hylder Kirsten Justesens urkraft, styrke og mod, der til stadighed er nødvendig og aktuel.

Oplev udstillingen på Kunsten frem til den 22. oktober.

Mere om Lærke Bagger
Lærke Bagger er dansk strikdesigner og uddannet tekstildesigner med speciale i håndstrik fra The Royal Danish Academy of Fine Arts. Hun har strikket lige siden hun lærte det som otteårig. I 2021 udgav hun værket ”Strik” – en bog, der giver fuld indsigt i hendes teknikker og strikkeopskrifter og gør op med forestillingen om det perfekte menneske og den perfekt strikkede sweater.

Mere om Clara Dale
Clara Dale er projektleder på Skagens Kunstmuseer og uddannet kunsthistoriker med en master i designledelse fra Designskolen i Kolding. Clara er i den grad en ven af huset som tidligere formidlingsudvikler og kunstformidler lige her på Kunsten.

Foto: Sidsel Alling

Datoer

11. okt 2023, 16:30 til 19:15

Praktisk information

  • Billetpris: 150 kr.
  • Derudover skal der betales entré til museet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré og skal kun købe billet til arrangementet.
  • Billetkøb refunderes kun ved aflysning af arrangementet.
  • Det vil være muligt at købe et glas vin, en håndbajer, kaffe, the og snacks med ind til arrangementet.
  • Vi starter kl. 17.00, men vi anbefaler du ankommer før, så du kan tjekke værkerne ud i udstillingen.
  • Som deltager i workshoppen skal du medbringe 8 forskellige slags restgarn og strikkepinde eller hæklenåle i tre forskellige størrelser.
  • Vi kommer ikke til at dykke ned i teknikker og opskrifter. Det kan man i stedet gøre ved at læse Lærkes bog ’Strik’, som kan købes i Butik Kunsten.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af