Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Forskning

Kunst er for alle – og kunst skal ud, hvor vi færdes til daglig. Derfor har Kunsten et stærkt fokus på udvikling og nytænkning af museet, både i forbindelse med formidling og udstillinger.

Vi vil gerne være med til at skabe viden om, hvordan kunst kan give endnu større oplevelser, læring og fællesskab - også i målgrupper, der ikke har så meget erfaring med kunst. Praktisk forskning i, hvordan museet åbner sig endnu mere for omverdenen, er derfor et indsatsområde på Kunsten, hvilket afspejler sig i stadig flere, tætte samarbejder med universiteter og andre samarbejdspartnere.

 

Igangværende og kommende forskningsprojekter

 

Open er et treårigt projekt, finansieret af Ny Carlsbergfondet, som strækker sig fra 2018-2021. Projektets formål er at udvikle strategier for, hvordan Kunsten kan blive endnu mere synlig i bybilledet, og hvordan vi engagerer endnu flere borgere. Vi vil udvikle nye måder for aktivt at være en del af bybilledet, og vi vil nytænke vores praksis på tværs af udstillinger og formidling. I løbet af projektperioden vil kunsten interagere med byen på nye måder og etablere samarbejder med aktører og borgere. Kunsten har nu i en årrække udviklet nye tiltag til at åbne museet op for byens borgere og har for eksempel gennem Kunsten to go eksperimenteret med et mobilt museum. The Museum is Open bygger videre på tidligere erfaringer og nytænker kunstmuseet som en aktiv ressource i Aalborg og Nordjylland.