Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kreativitarium: Workshop med kunstner

3 timer med plads til dialog, fordybelse og eksperimenter i forbindelse med særudstilling.

I vores 3-timers workshop, der bemandes af både en professionel kunstner og kunstformidler, kommer du og din klasse i dybden med en af Kunstens aktuelle særudstillinger. Både i dialogerne i udstillingen og i de eksperimenterende opgaver i vores kreative værksted, Kunst-Lab. 

 

Forløbet

Inden besøget på museet, kan du vælge at arbejde med Kunstens undervisningsmateriale i klassen. Det anbefaler vi altid, da eleverne vil være ekstra klædt på til besøget. På museet bliver du og din klasse guidet igennem en spændende og afvekslende workshop, der både finder sted i udstillingen og i vores kreative værksted, Kunst-Lab, hvor en professionel kunstner sætter gang i anderledes afprøvende processer, der giver dine elever mulighed for at undersøge udstillingen gennem arbejde med hænderne. Efter besøget kan du vælge at arbejde videre med Kunstens undervisningsmateriale i klassen.
 

Se undervisningsmaterialer her →

 

Workshop på Kunsten

  • 3 timer med formidler og kunstner

  • Spændende dialoger i udstillingen 

  • Eksperimenterende og kreative opgaver i vores værksted Kunst-Lab. 

  • I værkstedet er der fokus på legen, eksperimentet og muligheden for fordybelse. Det vigtige i værkstedet er selve processen i at udvikle sin kreativitet og skabe noget – og ikke så meget det endelige slutprodukt. 

  • I udstillingen er der fokus på den gode, dybe dialog, hvor der er plads til at stille spørgsmål og afprøve tanker og meninger. Her er ingen rigtige svar eller tolkninger, så gruppen vil sammen finde frem til meningen med udstillingen, og forhåbentlig vil dine elever blive klogere på sig selv, hinanden og deres omverden. 

 
Aktuelle udstillinger

Work it Out 24. september 2021 – 16. januar 2022

Hvordan ville din hverdag se ud, hvis din køkkenvask var fuld af den seneste måneds opvask? Hvad er arbejde overhovedet? Hvorfor arbejder vi? Hvordan indretter vi os, når vi arbejder? Det er nogle af de spørgsmål, vi sammen med eleverne undersøger.

 

Den tretimers workshop med kunstner tager i perioden 24. september 2021 til 16. januar 2022 udgangspunkt i udstillingen Work it Out, som sætter fokus på det moderne arbejdsliv og hvordan vi indretter vores dagligdagsliv. Til workshoppen fokuserer vi på det arbejde, vi laver i hjemmet, og som er ulønnet men grundlæggende for at vores hverdag fungerer. Gennem kreative eksperimenter undersøger vi de ellers så rutineprægede pligter, vi alle kender. Trivielle opgaver som f.eks. vinduespudsning, strygning og græsslåning bliver til æstetiske udtryksformer. Vi går på opdagelse i udstillingen, og nærmer os kunsten gennem åbne og undersøgende dialoger, hvor vi tager udgangspunkt i elevernes tanker og oplevelser.  

 

I denne workshop bliver kunsten en indgangsvinkel til at sætte fokus på de pligter og det arbejde, som fylder så meget i hverdagen. Måske gemmer hverdagspligterne endda på en endnu ukendt glæde og en kunstnerisk kvalitet?

 

Der udbydes desværre ikke workshop med kunstner i perioden inden 24. september 2021. Du er meget velkommen til at booke et af vores andre forløb.

 

Praktisk information

Maks. antal elever: 28
Klassetrin: Mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser
Periode: Tirsdage, onsdage, torsdage (kl. 9-12.00)
Pris: Gratis 

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.