Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kreativitarium: Workshop med kunstner

3 timer med plads til dialog, fordybelse og eksperimenter i forbindelse med særudstilling.

Vi glæder os til at byde dig og din klassen velkommen inden for på Kunsten. 
 

I vores 3-timers workshop, der bemandes af både en professionel kunstner og kunstformidler, kommer du og din klasse i dybden med en af Kunstens aktuelle særudstillinger. Både i dialogerne i udstillingen og i de eksperimenterende opgaver i vores kreative værksted, Kunst-Lab. 

 

 

Forløbet

På museet bliver du og din klasse guidet igennem en spændende og afvekslende workshop, der både finder sted i udstillingen og i vores kreative værksted, Kunst-Lab, hvor en professionel kunstner sætter gang i anderledes afprøvende processer, der giver dine elever mulighed for at undersøge udstillingen gennem arbejde med hænderne. 

 

Aktuelle workshops


Blomster som individer i landskabet  *** ikke flere ledige datoer***
- Udstillingen Shara Hughes d. 4/5 – 17/9 2023

Denne tretimers workshop med kunstner tager udgangspunkt i kunstneren Shara Hughes' "opfundne landskaber" med deres mange både smukke og mærkelige, indbydende og uhyggelige blomster. I Shara Hughes' drømmelignende landskaber kan du blive transporteret til et landskab, som hverken er naturtro eller forestiller noget bestemt. Det gælder også for hendes blomster i landskaberne: De virker mere som portrætter eller gruppeportrætter af individer med meget forskellige personligheder end skildringer af planter. De kan - ligesom mennesket - være både betagende og underlige, tiltalende og frastødende. 

Gennem åbne og undersøgende dialoger, som tager udgangspunkt i udvalgte værker i udstillingen, går vi på opdagelse i elevernes forforståelse og oplevelse af naturen i Shara Hughes' kunst. I værkstedet fordyber vi os i natur og de mange forskellige livsformer, vores farverige verden byder på, og opfinder og skaber nogle nye væsner, vi kan befolke vores fantasiverden med. Vi undersøger, hvordan lysskiftet påvirker landskabet og vores kroppe, og skaber i fællesskab med andre skoler, der har været på besøg, et fælles naturunivers i værkstedet. 

 

 

Grafiske aftryk på verden  
- Udstillingen Henry Heerup – Hvad skulle vi gøre uden fantasien? 

D. 14/9 2023 – 1/4 2024


Vi bruger sammen tre timer på at gå på opdagelse i Henry Heerups fantasifulde univers. Heerup (1907-1993) er en original i dansk kunsthistorie, og dyrkede det magiske potentiale i livets store spørgsmål og hverdagens små øjeblikke. Han skabte med sine værker alternative verdener og gik sine egne veje – fri af etablerede regelsæt og systemer.

I udstillingen finder vi en verden af farver, symboler og materialer, og vi taler åbent og undersøgende om alt det, vi lægger mærke til og forundres af. I vores værksted, Kunst-Lab, fordyber vi os i processen bag at skabe grafiske tryk, som også Heerup er kendt for. Sammen med en af Kunstens billedkunstnere arbejder vi med forskellige materialer og måder at skabe tryk på. Vi går på opdagelse i hvad symboler, motiver og materialer betyder for vores oplevelse af hinandens små kunstværker.

 

Workshop på Kunsten

3 timer med formidler og kunstner

Spændende dialoger i udstillingen 

Eksperimenterende og kreative opgaver i vores værksted Kunst-Lab. 

I værkstedet er der fokus på legen, eksperimentet og muligheden for fordybelse. Det vigtige i værkstedet er selve processen i at udvikle sin kreativitet og skabe noget – og ikke så meget det endelige slutprodukt. 

I udstillingen er der fokus på den gode, dybe dialog, hvor der er plads til at stille spørgsmål og afprøve tanker og meninger. Vi benytter os af metoden Visual Thinking Stategies, hvor der ingen rigtige svar eller tolkninger er, så gruppen sammen vil finde frem til meningen med udstillingen, og forhåbentlig vil dine elever blive klogere på sig selv, hinanden og deres omverden. 

 

Praktisk information

Maks. antal elever: 28
Klassetrin: Mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser

Tidspunkter: Se ledige tider i bookingformularen nedenfor
Pris: 1.200 kr. 

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.