Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Spencer Finch – Thank You, Thank You, Thank You Fog (2018)

 

Kunstner: Spencer Finch (Amerikansk, f. 1962)
Titel: Thank You, Thank You, Thank You Fog (2018)
Placering: Aalborg Universitet, Create Bygningen, Rendsburggade 14, 9000 Aalborg
 

Bemærkninger: Værket kan fint opleves udefra ved at kigge gennem ruderne.

 

Om værket

Spencer Finchs værk består af 296 stykker glas, som svæver fra det høje loft i Aalborg Universitets hovedbygning, Create. Glassene hænger i tynde tråde og drejer stille, hvormed de reflekterer lyset, der kommer både udefra og indefra. Som værkets titel antyder, mimer værket tågen, der på én gang fremviser og skjuler noget for os. Værket er inspireret af digtet Thank You, Fog af W. H. Auden. Auden er lukket inde med sin familie grundet kraftig tåge, og takker tågen for denne mulighed for at bruge tid med dem, han elsker.

 

Vidste du at…?

Spencer Finch er en international anerkendt kunstner, der arbejder med mange forskellige materialer. Han er kendt for sine værker skabt til offentlige rum, især værket Trying to Remember the Color of the Sky on That September Morning skabt til National September 11 Memorial and Museum i New York.

 

Tænk/Snak

Vejrfænomener, pandemier og andre hændelser uden for vores kontrol kan i kortere eller længere perioder isolere os alene eller med andre. Hvordan påvirker isolation dig? Er det som en tåge, der efterlader alt usynligt – eller føles det som når tågen letter, og alt står klart og nyt?