Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Tema: Skandalekunst

Baggrund 

 

”Hvis man ikke går til yderligheder, er der ingen grund til at gå.”
- Asger Jorn 

 

Ovenstående sætning var den verdensberømte, danske kunstner Asger Jorns mantra.  

 

På Kunsten findes der kunstværker, der på forskellige tidspunkter har gået til yderligheder, skabt overskrifter i medierne og skandaler af forskellig karakter. Som eksempel på dette kan nævnes Vilhelm Lundstrøms ”pakkassebillede”, Chanson sans Paroles (1918-1919), der af bakteriolog og professor Carl Julius Salomonsen i foredraget ”Smitsomme Sindslidelser før og nu med særligt Henblik paa de nyeste Kunstretninger” sammen med andre moderne kunstværker blev set som et udtryk for smitsom sindslidelse. Eller Wilhelm Freddies Sex-paralysappeal (1936), som både resulterede i en fængsling af værket og kunstneren selv. Eller hvad med Asger Jorns modifikation Flugten fra Egypten (1959), hvor kunstneren malede ovenpå et allerede eksisterende motiv. 

 

Læringsforløb 

På Kunsten har vi udviklet et 1,5 times kreativt læringsforløb, hvor eleverne vil blive fortrolige med - og måske endda provokerede af - værker fra Kunstens samling, som gennem tiden har været årsag til diskussion og skandaler. 

 

Sammen med vores kunstformidler kan eleverne blive klogere på skandaleramt kunst gennem samtaler og øvelser, der åbner elevernes forståelse for, hvordan værker af forskellig karakter har vagt harme og vrede på forskellige tidspunkter af kunsthistorien. 

 

Forløbet er baseret på en blanding mellem dialoger, gruppeoplæg og kreative øvelser – eksempelvis skal eleverne, med inspiration fra værker af Wilhelm Freddie, søge at skabe et skandaløst værk med afsæt i tabubelagte og provokerende temaer fra vores samtid. Vores formidlere tilpasser altid forløbet til den enkelte klasse, sammensætning og alderstrin. 

 

Målgruppe: Udskoling, ungdomsuddannelser
Fag: Billedkunst, samfundsfag, historie
Varighed: 1,5 time
Pris: Gratis

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.

Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale. Derfor skal betalingsoplysninger oplyses ved alle bookinger.
Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale.