Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Udstillingens katalog

Udstillingen Behaviour præsenterer et udvalg af værker, der på forskellig vis kan benyttes til at forandre oplevelsen af at møde en kunstudstilling. Udstillingen inkorporerer lys, lyd, dufte, kemiske stoffer, spejle, kæmpe replikaer af svampe samt 112 værker fra museets egen samling. Nogle værker påvirker luften i de omgivelser, hvori de er placeret, nogle kan indtages, mens andre kan bruges som syns-ændrende redskaber. I forbindelse med udstillingen er de karakteristiske hørbeklædte vægge blevet fyldt med malerier af danske og internationale kunstnere fra kunstneriske bevægelser og sammenslutninger som abstrakt ekspressionisme og CoBrA. Værkerne er alle skabt mellem 1935-1956. Det er disse værker, og de resterendeværker vist på museet, der kan opleves under indflydelse af Höllers værker.

 

I udstillingen er Alvar Aaltos arkitektur forvandlet til et anderledes landskab med et lysende ur og et roterende hotelværelse, hvor gæster kan overnatte. Med den passende titel Behaviour (adfærd) stiller Höller spørgsmålstegn ved, hvorfor vi har tendens til at udstille bestemte kunstværker på en bestemt måde, og hvorfor vi opfører os på en særlig måde i kontakten med disse værker. 

 

Behaviour på Kunsten præsenteres samtidig med udstillingen Reproduction på Copenhagen Contemporary. Udstillingerne supplerer hinanden og udforsker sammen den menneskelige forståelse af verden omkring os. På Copenhagen Contemporary udforskes sammenhængen mellem lysten til at få børn med den vågnende bevidsthed, man oplever, når man går fra barn til voksen.

Udgivet i forbindelse med udstillingen:

Carsten Höller – Behaviour 
Kunsten Museum of Modern Art Aalborg 
23.09.2019 – 23.02.2020

 

Ansvarshavende redaktør: Stinna Toft  
Redaktør: Cecilie Marie Dalhoff
Tekst: Stinna Toft, Hal Foster, Cecilie Marie Dalhoff
Oversættelse: Culturebites og Inge Tranter

 

Den varmeste tak for støtte til udstilling og publikation rettes til Det Obelske Familiefond, Spar Nord, Statens Kunstfond.

 

  

 

 

 

Tak til alle samarbejdspartnere og medarbejdere på Kunsten, der alle har bidraget til udstilling og katalog. 

 

I tilfælde af ukorrekt, ophavsretslig kreditering af materiale, ret venligst henvendelse til Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

 

© 2019 Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, kunstneren, forfatterne og fotografer.