Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Carsten Höller – Behaviour

26. sep 2019 til 23. feb 2020

Udstillingen Behaviour præsenterer et udvalg af værker, som er skabt som redskaber af Carsten Höller. Redskaber, der på forskellig vis forandrer oplevelsen af at møde en kunstudstilling.

 

På Kunsten har Höller placeret en tæt salonophængning sammen med en række af hans værker, der inviterer gæsterne til både at se og dufte samlingens malerier på en ny måde, der ”forstørrer” den traditionelle kunstoplevelse. Oplev værker af Else Alfelt, Karel Appel, Lucebert, Egill Jacobsen, Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen, Helmut Sturm, Victor Varsarely og andre kunstnere fra Linien og CoBrA-bevægelsen på nye måder.  

 

Behaviour på Kunsten præsenteres samtidig med udstillingen Reproduction på Copenhagen Contemporary. Udstillingerne supplerer hinanden og udforsker sammen den menneskelige forståelse af verden omkring os. På Copenhagen Contemporary udforskes sammenhængen mellem lysten til at få børn med den vågnende bevidsthed, man oplever, når man går fra barn til voksen.

Overnatning på museet

Revolving Hotel Room af Carsten Höller kan bestilles for en nat. På den måde kan de overnattende gæster opleve hans udstilling og de udstillede genstande fra samlingen inden for rammerne af Alvar Aaltos bygning alene (eller sammen med partner) på et tidspunkt, hvor museet normalt er lukket.

Revolving Hotel Room består af tre langsomt roterende glasskiver med en seng og nogle andre møbler. Det giver gæsten en oplevelse af en konstant omorganisering af møblerne, arkitekturen og de udstillede kunstværker i forhold til ens egen krops position.


Bestil hotelværelset via dette link

Klik her for at booke et ophold på museet.

 

Drehendes Hotelzimmer (Revolving Hotel Room), 2008
© Carsten Höller/VBK, Wien, 2008, Kunsthaus Bregenz. Photo: Markus Tretter
Installation view: Carrousel, Kunsthaus Bregenz, Bregenz, 2008.

Carsten Höller – The Luxury of Doubt

I forbindelse med Carsten Höllers udstilling på Kunsten har Louisiana Channel interview Carsten i hans studio i Stockholm. I interviewet kommer du tættere på Carsten Höllers eksperimenterende virke som kunstner og årsagen til hvorfor udstillingen Kunsten er bygget op som den er.

 

carsten höller louisiana channel video

Om Kunsten pARTicipate

Carsten Höller er inviteret til at udstille på Kunsten som del af pARTicipate-udstillingsserien, der sætter fokus på publikums aktive deltagelse i kunsten. Kunsten pARTicipate er en flerårig udstillingsrække, hvor internationale samtidskunstnere arbejder med nye projekter til Kunsten. De inviterede kunstnere skaber kunst, der engagerer publikum enten via performative strategier, sanselige installationer eller med brugerinvolvering og medskabelse. Kunsten pARTicipate hylder den menneskelige kreativitet og skaberkraft og skaber rum for deltagelse. Tidligere udstillinger i serien tæller Ernesto Neto Rui Ni / Voices of the Forest (2016), Roman Ondak History Repeats Itself (2017), Tino Sehgal This Success/This Failure (2018).

Om kunstneren

Carsten Höller, som er vokset op i Bruxelles med tyske forældre, er kendt for sin eksperimenterende tilgang til kunsten, og hans installationer kan bogstaveligt talt tage form af et videnskabeligt eksperiment, dog uden en videnskabsmand til at måle resultaterne. Höller har en PhD (1988) og en doktorgrad (1993) i landbrugsvidenskab, og hans videnskabelige baggrund er afgørende for hans kunstneriske praksis, selv om den ofte er udtryk for en kritisk tilgang til det dominerende materialistiske verdenssyn. Höller har udstillet på nogle af de mest berømte museer i verden og har bl.a. haft separatudstillinger på Tate Modern i London (2006), Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart i Berlin (2010), New Museum i New York (2011) og Palazzo Strozzi i Firenze (2018).

 

Portrait Carsten Höller @ photo by John Scarisbrick

Pressen skriver

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"En af årets største kunstoplevelser"

Politiken, 1. oktober 2019

 

"Carsten Höller er en Georg Gearløs på syre, der overvælder dine sanser"

Information, 27. september

 

"Höller formår med disse enkle værker at sætte krogede tanker i gang"

Kunsten.nu, 18. oktober 2019

 

"The serene architecture of the Kunsten – the only art museum ever designed by Finnish icon Alvar Aalto – provides the perfect folly for Höller’s artistic experiments."

Wallpaper.com

Støttet af: