Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Ernesto Neto - Rui Ni / Voices of the Forest

21. apr 2016 til 23. okt 2016

Med Rui Ni / Voices of the Forest inviterer Ernesto Neto til en uforglemmelig oplevelse i en totalinstallation, der er skabt specielt til Kunsten.

Ernesto Neto (f. 1964) regnes som en af Brasiliens vigtigste kunstnere i dag, og hans populære værker vises verden over. Som en mystisk jungle eller et drømmeagtigt skovlandskab indtager Netos installation hele Kunstens Store Sal. Neto byder på en kunstoplevelse, der udfordrer det menneskelige sanseapparat ved blandt andet at inddrage dufte, lyde og berøring. I en hyldest til sanserne og spiritualiteten indbydes publikum til at gå på opdagelse i og lade sig opsluge af installationen. Neto ønsker, at vi for et øjeblik træder ud af hverdagens trummerum og lader os transportere ind i en oase, hvor vi frit kan trække vejret, mærke kroppen og lade tankerne vandre.

                                                                                      

I udstillingen forenes mange af kunstnerens kendetegn: farverige tekstiler, hæklede overflader og hængende former. Det hele må berøres, og publikum kan opholde sig inde i værkerne.

Inspirationen til udstillingen har Neto hentet hos Huni Kuin-folket, der lever i Amazonas. Med udstillingens referencer til naturen og Huni Kuin-kulturen afspejler Netos installation hans tanker om medmenneskelighed, bæredygtighed, og menneskets åndelighed – temaer som kunstneren ønsker at fremme vores opmærksomhed på.

 

Ernesto Neto har skabt Rui Ni / Voices of the Forest i et samarbejde med Txanabane og hans Huni Kuin-familie.


Udstillingen er blandt andet støttet af Det Obelske Familiefond.

 

Bemærk: for gangbesværede

Bemærk at udstillingen ikke er tilgængelig med kørestol, rollator eller lignende. Gangbesværede bør derfor medbringe ledsagere, der kan hjælpe den gangbesværede ind i udstillingen.

 

Pressebilleder

Download pressebilleder fra udstillingen.

 

Anmeldelser

* * * * * * Nordjyske, 30. maj 2016 (læs anmeldelsen her)

"På samme måde som Alvar Aalto finder Ernesto Neto inspiration i naturen og dens former, og Kunsten har gjort det godt med at få sat de to sammen."

 

Ernesto Neto Bodybox 2016

Bodybox 2016 kan ses som en sanserig og spirituel fortolkning af Ernesto Netos udstilling på Kunsten. Værket skal inspirere til livsglæde, og det hylder naturens, kunstens og livets spirituelle kvaliteter.

 

Værket kommer i et begrænset oplag på 50 eksemplarer. Alle individuelle værker er blevet signeret af Ernesto Neto ved en særlig begivenhed på Kunsten d. 24. august 2016.

 

Køb dit eksemplar af dette unikke værk på shop.kunsten.dk

 

Sponsorer