Billedkunstelever fra Aalborg Katedralskole vil via en hyldest til grønlandsk kunst være med til at slå bro og heale sårene efter koloniseringen af Grønland
Grønland og forholdet til verdens største ø ligger højt på den offentlige dagsorden, ikke mindst på grund af Kronprinsparrets fokus på de fordomme især grønlandske børn og unge mødes med.
Nu udstiller billedkunstelever fra Aalborg Katedralskole malerier, hvor eleverne har arbejdet videre med forholdet mellem Grønland og Danmark i samtiden med arbejdstitlen: “Healing the Post Colonial Wound in Danish Greenlandic Relations”.
I udstillingen vil der ud over malerierne også være 100 tupilakker, som er magiske figurer, ofte halvt menneske og halvt dyremotiv, der udskæres i fedtsten, hvaltænder eller lignende materialer.
Tupilakker blev oprindeligt lavet af shamaner med rituelle og spirituelle formål, men i vores tid er tupilakker blevet en bredere kunst- og udtryksform.
Formålet med udstillingen er på en respektfuld måde at forstå og præsentere inuitkulturens kunst, samfundshistorie og begreber som f. eks. ”Sila”: Den universelle kraft, som er i alt og binder alt sammen.