Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Banen er kridtet op til feriehygge på Kunsten

2. okt 2020, 12:12

Ingen skoleferie uden hygge og kreativitet på Kunsten. I år kan børnene blandt andet være med til at lave en kæmpe kridttegning i parken.

Måske har du tænkt tanken, når du har set en fodboldbane blive kridtet op med sådan en fin, lille maskine: Kunne det ikke være fedt at slippe kreativiteten løs og lave en gigantisk tegning med kridtstreger på en stor, grøn plæne?

 

I efterårsferien har du mulighed for netop dét på Kunsten.

 

Workshoppen består af to dele: Først skal børnene lave en skitse med inspiration fra udstillingerne. Herefter får så mange som muligt lov til at tegne deres skitse på plænen i parken med en kridtmaskine.

 

- Vi vil lave et stort fællesværk udenfor, og alle kan være med. Skulpturparken er ekstra smuk i efterårsfarver, og vi glæder os til at slippe fantasien løs derude sammen med en masse kreative børn, siger Peter Juul, leder af Kunsten Kreativitarium.
 

Flere af aktiviteterne i efterårsferien foregår uden for museet. Kunsten er med i det landsdækkende projekt "Med far i naturen", som Friluftsrådet står bag. Her skal fædre og børn dels besøge udstillingen "Landskab" og dels gå en tur i Skovdalen for at finde inspiration og materialer.

 

At Kunsten i år rykker aktiviteter udenfor hænger sammen med, at museet i øjeblikket har en stor udstilling, "Landskab" med naturen i fokus, og at vi under coronanedlukningen generelt er blevet mere bevidste om de store oplevelser, naturen byder på. Derudover er udendørsaktiviteter hensigtsmæssige i forhold til de nuværende covid-19-anbefalinger.

 

- Et besøg på Kunsten skal både være trygt og sjovt, siger Peter Juul.

 

Noget for alle

Men efterårsferien på Kunsten byder også på oplevelser inde i Aaltos smukke rammer. Blandt andet er der skattejagt efter detaljer på kunstværker, som medlemmer af Kunsten Kreativitariums børnepanel har tegnet.
 

- Det er en sjov måde for hele familien at opleve f.eks. vores helt nye udstilling af store samtidsværker, der - meget apropos - hedder "All Together Now", siger Peter Juul.
 

Der vil også være film for de mindste, en ny udgave af Kunst-kufferten, og så er den store Kreativitarium Zone åben, hvor man på egen hånd kan lave kunstværker af f.eks. tændstikker og elastikker. Eller lave et flot billede til de sociale medier i en kulisse til det kendte maleri "Primavera".

 

Der er også mulighed for at deltage i et fællesværk indenfor. 

 

Med inspiration fra kunstværket Event Horizon, hvor kunstneren Roman Ondak har noteret hundrede verdensbegivenheder ned på hundrede træskiver, inviterer Kunsten dig til at skabe dit eget træskive-kunstværk.
 

- Du skal skrive eller tegne en vigtig begivenhed fra dit eget liv på en træskive og hænge det op på væggen sammen med de andres træskiver. På den måde laver vi et stort, fælles livsværk!, siger Peter Juul.

 

Ud over den åndelige føde er der også lækre børneretter i Café Aalto.

 

Der skal bæres mundbind i Café Aalto, og der er håndsprit til rådighed. Vi sikrer, at myndighedernes regler om antal og afstand overholdes. 

 

Alle under 18 år har gratis entré, og museet har åbent hver dag, også mandag, i ferien fra 10.00 til 17.00. Onsdag helt til klokken 21.00.