Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Klima, køn og kærlighed: Markante unge kvinder i front for årets Summer Lounge

4. maj 2022, 09:37

Emma Holten, Fries Before Guys og Rikke Collin skiftes til værtsrollen, mens musikken leveres af morgendagens store stjerner.

Profilen er skærpet, når årets Kunsten Summer Lounge igen fylder Skulpturparken med talks, hygge og musik.

 

Blandt andet betjenes værtsrollen i år af nogle af de mest markante, unge stemmer i Danmark - som har valgt at invitere andre unge stemmer til en talk om emner, der optager unge: For eksempel feminisme, identitetspolitik, miljø og klima.

 

At invitere unge med ind i maskinrummet er det eneste rigtige, når der skal skabes et program, der retter sig mod unge. Vi er derfor stolte af at kunne præsentere et samarbejde med Emma Holten, Fries Before Guys og Rikke Collin, som skiftes til at være værter til årets Kunsten Summer Lounge, siger Lars Ulrich Hansen, kommunikationschef på Kunsten.

 

Værterne supplerer hinanden i forhold til emnerne. Emma Holten er én af de vigtigste og mest markante stemmer inden for feminisme, ligestilling, etik og køn. Rikke Collin har et stærkt fokus på bæredygtighed inden for klima, forbrugersamfundet, og hvordan vi indretter vores lønarbejde i en presset verden. Fries Before Guys kredser om de nære og personlige problemstillinger. Det kommer til udtryk gennem to gange med brevkasse og to gange med "Tinder Greatest".

 

Stærke stemmer

Værterne er nogle af de vigtigste, unge stemmer i Danmark inden for alt det, der fylder, når man er ung - og de har fået frie hænder til at udvælge de emner, der skal sættes fokus på under de ti onsdage med Kunsten Summmer Lounge.

 

Kunsten Summer Lounge er blevet et fast element, når det er sommer i Aalborg. Alle er velkomne – og det afspejles også i vores publikum. Men vi har især et ungt publikum i tankerne, når vi lægger programmet, hvorfor det er helt afgørende, at vi har en fornemmelse for, hvad der rører sig i generationen af kvalitetsbevidste unge, der forholder sig til det samfund og den omverden, de er en del af, siger Lars Ulrich Hansen og fortsætter.

 

Vi tror på at alle gæster – uanset alder – vil få en viden med hjem, som kan rykke lidt til deres verdensbillede – og måske også billede af dem selv.


Musikprogrammet er netop også offentliggjort og er kendetegnet ved upcoming artister, der sætter en høj og ny standard for dansk musik. Artisterne er Greta, Prisma, Lucky Lo, Rigmor, Pil, Barbro, Ydegirl, Iomfro, Girlcrush og Rebecca Lou.

 

Kunsten Summer Lounge 2022 starter onsdag 15. juni og løber til og med 17. august. Læs mere om programmet på www.kunsten.dk/lounge.
 
For yderligere info, kontakt venligst
Lars Ulrich Hansen, kommunikationschef, tlf. 3199 4105 eller luh@kunsten.dk


For presseservice, kontakt venligst:
Mette Kirstine Goddiksen, journalist, Kunsten, tlf. 3199 4103 eller mkg@kunsten.dk

 

Foto, Emma Holten: Claudia Vega

Foto, Rikke Collin: Rita Kuhlmann