Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kunsten og Jens Haaning indgår forlig om ”Take the Money and Run”

15. maj 2024, 13:00

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg og kunstneren Jens Haaning indgår forlig og finder fælles løsning på sagen om kunstværket “Take the Money and Run”.

Med støtte fra Obelske Familiefond  erhverver Kunsten værket ”Take the Money and Run” af kunstneren Jens Haaning. Det betyder, Jens Haanings værk og kunstneriske idé respekteres, samtidig med at Kunsten får værket i samlingen og at parterne indgår forlig i sagen om pengene.
 
Direktør for Kunsten, Lasse Andersson, siger:

 

”Det Obelske Familiefond har løst den gordiske knude, som hverken Jens Haaning eller Kunsten har kunnet løse siden udstillingen Work it Out, i 2021, hvori værket “Take the Money and Run” indgik.

 

Det er vigtigt for samtidskunsten, for kunstneren Jens Haaning, for Kunsten Museum of Modern Art Aalborg og for værket “Take the Money and Run”, at der er fundet en løsning. Det betyder, at Jens Haanings ”Take the Money and Run” (2021) sikres for eftertiden som en del af Kunstens samling og kan vises for offentligheden.”

 

I Kunstens samling finder ”Take the Money and Run” plads sammen med et andet Haaning-værk “Turkish Jokes” (1994) som Kunsten erhvervede i 2015. Jens Haanings praksis er markant, og han er blandt de mest markante danske kunstnere internationalt med udstillinger på bl.a. Documenta XI i Kassel, MoMA PS1 i New York samt Hamburger Bahnhof i Berlin.

 

”Take the Money and Run” har skabt kontroverser præcis som et andet værk i Kunstens samling, nemlig Wilhelm Freddies “Sex-paralysappeal” (1936). Wilhelm Freddies værk blev beslaglagt af politiet og sendte kunstneren 10 dage i fængsel, da skulpturen blev betragtet som forbudt pornografisk indhold for næsten 90 år siden.

 

”Konflikten om Haaning-værket har sat museet i en svær situation, og det glæder os meget at kunne bidrage til at sagen løses i mindelighed samtidig med at værket ender på det museum, hvor det hører til,” siger direktør for Det Obelske familiefond, John Amund Tønnes.

 

Som andre kunstmuseer i Danmark oplyser Kunsten Museum of Modern Art Aalborg ikke værdien på de værker, som er i samlingen eller som erhverves til samlingen.

 

For yderligere information om "Take the Money and Run" og sagsforløbet, se vores FAQ her.

 

Pressekontakt:

Ønskes om udtalelser fra Kunsten Museum of Modern Arts direktør Lasse Andersson koordineres via Christina Holm Hansen.


Christina Holm Hansen, presseansvarlig, Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
christina@gatheragency.dk
+45 2932 9867 (opkald og SMS)

 

Foto: Niels Fabæk, Kunsten. Download her.