Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Træk vejret – og tag på Kunsten i efterårsferien

30. sep 2019, 13:28

Træk vejret dybt sammen med Jeppe Hein, eller brug fantasien med et væld af kreative aktiviteter på Kunsten i kartoffelferien

Livet begynder med en indånding og slutter med en udånding - og indimellem er vi ét stort, globalt fællesskab, der trækker den samme luft ned i lungerne. 

 

Det er baggrunden for et verdensomspændende kunstprojekt af Jeppe Hein og ART 2030, inspireret af FN's verdensmål om blandt andet sundhed, miljø og fællesskab på tværs af landegrænser. Kunstprojektet starter i New York 21. september 2019 og går i sin enkelthed ud på, at man skal male en lodret, blå streg, mens man ånder ud.

 

I efterårsferien kan du være med i projektet på Kunsten.

 

- Vi skulle ikke tænke længe over, om vi ville deltage i projektet: Det passer perfekt til Kunsten Kreativitarium, hvor vi gennem kreativitet blandt andet gerne vil øge sundhed, fællesskab og ro til eftertanke. Derudover har Jeppe Hein skabt vores springvand i Skulpturparken samt andre værker i Kunstens samling. Det gør projektet endnu mere relevant. Vi håber, at rigtig mange børn og voksne har lyst til at være med, siger Peter Juul, leder Kunsten Kreativitarium.

 

Inspirationen til kunstprojektet kom for ti år siden, da Jeppe Hein gennemlevede et personligt sammenbrud. I den forbindelse blev en fokuseret og bevidst vejrtrækning et vigtigt redskab for ham – det holdt ham i balance, både fysisk og mentalt.

 

Det inspirerede ham først til kunstværket Breathing Watercolours, hvor hans åndedrag styrede, hvordan han malede vertikale linjer på papir med vandfarve. Værket er siden vokset til et globalt kunstprojekt, der både sætter fokus på den enkeltes sundhed, klima og fællesskab, og som nu hedder Breathe with Me.

 

Men efterårsferien på Kunsten byder på meget mere - ikke mindst i forbindelse med de to nye udstillinger Behavior og Twilight Zone.

 

Spind i Alrummet

I udstillingen Twilight Zone kan man opleve Louise Bourgeois gigantiske edderkop, og naturligvis kryber stemningen også ind i Alrummet. Det er alle dage omdannet til et spind af sanseoplevelser, hvor hele familien kan lave skyggeteater og -billeder og gå på opdagelse i sansevæggene. 

 

Familierne kan også arbejde med farven blå, luft og fantasien, når Kunst-Lab er omdannet til et stort ”pusterum”. Her eksperimenteres med, hvordan man kan skabe malerier i blå farver med alverdens pusteinstrumenter.

 

Desuden disker Kunsten op med en stor zone, hvor børn kan skabe kunstværker i en overdimensioneret sætterkasse, lave kunst af hårelastikker, der sættes på en plade med tusindvis af dyvler, lave tændstik-kunst - eller komme helt tæt på en ægte Jorn. Traditionen tro er der også skattejagt, pop-op-workshops i udstillingerne og mange aktiviteter, man selv kan tage med rundt på museet.

 

Endelig er de aktuelle udstillinger fulde af wow-effekt for både voksne og børn. Den seneste udstilling af Carsten Höller rummer både en roterende seng og gigantiske svampe, som giver dig følelsen af at være på størrelse med Tommeliden. 

 

Udstillingen Twilight Zone med markante værker fra Louisiana er især noget for børn, der godt kan lide en uhyggelig historie. 

 

Børn skal altid være sammen med voksne om at opleve på Kunsten. 

 

Museet har også åbent mandag i efterårsferien.

 

Læs mere på www.kunsten.dk/efterårsferie