Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Tredobling i besøg fra studerende på Kunsten

14. maj 2021, 10:22

Udstilling om køn, magt og sex samt gratis entré trækker langt flere studerende på kunstmuseum end normalt.

Da Kunsten genåbnede 21. april, var det med et klart ønske om at få især unge og studerende ind at opleve den helt nye udstilling Toyin Ojih Odutola – Modvægtens teori, inden den lukker ned i Aalborg 30. maj. Derfor har der været gratis entré til alle med et gyldigt studiekort.

 

Det har givet en eksplosiv vækst i antallet af studerende, der har tjekket ind på Kunsten. Normalt er der 57 studerende inde på en uge.

 

Nu lyder antallet på 169, og det er ikke blot den gratis billet, der trækker.

 

Kunst og identitet

Den aktuelle særudstilling Modvægtens Teori behandler store emner som magt og kønsidentitet. Den stiller spørgsmålstegn ved det bestående og yder modvægt til faste samfundsnormer. Udstillingen har allerede fået fremragende anmeldelser i landsdækkende medier.

 

- Det er en udstilling, som sætter gang i en masse refleksioner, og den appellerer i høj grad til mennesker, der er i gang med en uddannelse eller i gang med at udvikle sin egen identitet og holdning til det bestående. Desuden er der mange temaer i spil i udstillingen, som giver stof til eftertanke, uanset hvilken vej i livet, man har valgt, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.

 

Udstillingen skulle oprindeligt være åbnet kort tid efter nytår, men nedlukningen af museet forkortede den samlede udstillingsperiode betragteligt, og det er desværre ikke muligt at forlænge.

 

Den unge nigerianskfødte kunstner, Toyin Ojih Odutola, er særdeles eftertragtet på den internationale kunstscene, og udstillingen skal 30. maj videre til Washington.

 

Selvom Kunsten er glade for at se så mange studerende, så bliver fri entré til studerende ikke en fast ordning.

 

- Men det kan bestemt komme på tale at lave en lignende kampagne en anden gang, når det giver ekstra god mening i forhold til vores udstillinger, siger Lasse Andersson.

 

Der er altid nedsat billetpris for studerende, og der er altid gratis entré, når besøget sker som en del af et undervisningsforløb. Derudover er der særligt billige priser på årskort til alle under 27 år.

 

Læs mere om udstillingen.